Арсеній Яценюк: Ситуація на кордоні Польщі й Білорусі - ще одна технологія війни
вівторок, 16 листопада 2021, 09:23

Ситуація на кордоні Польщі й Білорусі - це не міграційна чи гуманітарна криза, а ще одна технологія війни імені Путіна, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Час Голованова” на телеканалі "Україна 24.

“Переконаний, що над цією спеціальною операцією працювало російське ФСБ, і режим Лукашенка є ніщо інше, як додаток до путінського режиму”, - наголосив він.

Завдання цієї спецоперації, переконаний Арсеній Яценюк – дестабілізувати ситуацію в країнах-членах Європейського Союзу і в Україні: "Вони туди відправили декілька тисяч мігрантів. Мені щиро жаль цих людей. І люди зараз використовуються путінсько-лукашенківським режимом як живий щит, щоби підривати ЄС”.

Арсеній Яценюк зазначив, що Путін робить це не вперше. Він нагадав про міграційну кризу в Європі 2015-2016 року:

“Путін підтримує сирійського диктатора Башара Асада. Він зробив там громадянську війну - Путін разом з Асадом. Вони сотні тисяч мігрантів відправили до Європи. Це почало підривати уряди країн-членів ЄС”.

“Зараз та сама історія. Тобто, вони підривають єдність ЄС”, - додав він.

Ще одне завдання Путіна – налякати й Україну, підкреслив Арсеній Яценюк: “Не виключаю, що в Путіна і Лукашенка є план, яким чином перенаправити цих мігрантів на кордони з Україною”.

Він також підкреслив, що Путін із Лукашенком домоглися ще одного - канцлер Німеччини Меркель подзвонила Лукашенку: “Сам факт того, що Меркель дзвонить Лукашенку – це недобре. Лукашенко - диктатор і самопроголошений президент. Чи є це сигналом для всіх інших диктаторів? Звичайно. І це проблема наших західних друзів”.

“З Путіним і подібним йому не можна розмовляти іншою мовою, ніж мовою сили і єдності. Це єдина розмова, яку вони знають”, - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua