Арсеній Яценюк сподівається на ухвалення в парламенті Податкового кодексу: «Ми всі по одну сторону наших цілей - економічного зростання, стабільності і створення робочих місць»
середа, 9 грудня 2015, 19:01

Мета нового податкового законодавства – «це прозорість в податковій системі, нова система адміністрування і спрощення сплати податків, зниження податкових ставок -  в основі своїй в сплаті податків на заробітну платню, а також прозора система відшкодування податку на додану вартість», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду у середу, 9 грудня.

Арсеній Яценюк повідомив, що сьогодні практично увесь день Уряд постатейно працює над новою редакцією Податкового кодексу і проектом закону України про Державний бюджет. Він нагадав, що 8 грудня відбулося засідання Національної ради реформ: «Нам вдалось прийти до компромісу в частині правильної, ефективної і економічно стимулюючої податкової реформи».

Він підкреслив, що Уряду вдалося багато зробити в новій системі збору податку на додану вартість через електронну систему адміністрування ПДВ: «Щомісяця у нас іде додаткове перевиконання доходів від податку на додану вартість від 2 до 3 мільярдів гривень, які раніше просто розкрадалися через схеми».

«Тепер наш обов’язок перед бізнесом – запровадити таку саму прозору систему реєстрації податкових накладних і відшкодування податку на додану вартість за найбільш прозорою і чіткою процедурою», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Після того, коли вчора спільно було прийнято рішення щодо нових ставок в Податковому кодексі, нам необхідно перераховувати відповідним чином закон України про Державний бюджет. Міністерство фінансів цілу ніч працювало, і завтра ми також будемо разом із членами Уряду іти постатейно як по Податковому кодексу, так і по проекту закону України про Державний бюджет», - підкреслив Глава Уряду.

«У зв’язку з тим, що цей законопроект є дуже складним - це сім сотень сторінок, які готувалися Міністерством фінансів у співпраці з найкращими міжнародними компаніями, - ми з Президентом досягнули наступної домовленості. Кабінет Міністрів України допрацьовує після вчорашніх домовленостей відповідний Податковий кодекс. Ми вносимо цей Податковий кодекс Президенту країни, і він, користуючись своїми конституційними повноваженнями, вносить його до парламенту з клопотанням щодо розгляду його за невідкладною процедурою як першочерговий», - повідомив Глава Уряду.

Із огляду на те, що для вивчення платниками податків такого великого законопроекту необхідний час, під час засідання Національної ради реформ було досягнуто ще одного компромісу. Арсеній Яценюк повідомив, що в прикінцевих положеннях Податкового кодексу всі ставки податків будуть запроваджені з 1 січня наступного року: «Ми зменшуємо ставки оподаткування з 1 січня наступного року. А тіло Податкового кодексу, яке підготовлено, набуде чинності з другого кварталу наступного року».

«В українського бізнесу буде три місяці на те, щоби детально вивчити Податковий кодекс. Якщо треба буде внести необхідні зміни, у нас для цього буде цілий квартал. З одного боку, це дає можливість зменшити ставки податків зразу з 1 січня. З іншого - дає змогу для українського бізнесу, для Уряду та членів парламенту протягом трьох місяців ретельно ще раз опрацювати цей законопроект і ввести його в дію з другого кварталу 2016 року», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що цей законопроект буде проголосований у парламенті, «так само, як на Національній раді реформ ми прийшли до порозуміння»: «Ми всі по одну сторону наших цілей - економічного зростання і стабільності, створення робочих місць, збільшення надходжень як для підприємств, так і для державного бюджету».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua