Арсеній Яценюк сподівається, що антикорупційні органи доведуть до кінця справи щодо керівництва Держслужби експортного контролю та служби зайнятості
середа, 24 лютого 2016, 16:41

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк висловив сподівання, що антикорупційні органи доведуть до завершення справи щодо керівництва Державної служби експортного контролю та Державної служби зайнятості: «Уряд готовий надавати їм всіляке сприяння», - наголосив він на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 24 лютого.

Арсеній Яценюк підкреслив, що, за наявною інформацією, Національне антикорупційне бюро проводить розслідування по відношенню до керівництва Служби експортного контролю «на предмет того, чи були порушені норми законодавства керівником Служби експортного контролю при здійсненні ним повноважень».

Процесуальні і слідчі дії, наголосив він, є виключно в компетенції Національного антикорупційного бюро: «Переконаний, що новостворений орган зробить все для того, щоби злочинці були притягнені до відповідальності».

«Створені всі необхідні органи для боротьби з корупцією, які мають процесуальні повноваження. І ми готові надавати їм всіляке сприяння», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що підписав розпорядження про відсторонення керівника Служби експортного контролю Юрія Терещенка від виконання обов’язків.

Щодо керівника Державної служби зайнятості, Міністр соціальної політики України Павло Розенко нагадав, що після затримання керівника Державної служби зайнятості Ярослава Кашуби відразу підписав наказ про відсторонення його від виконання обов’язків керівника Служби зайнятості. Проте кримінальна справа по цьому факту не завершена і до суду на сьогоднішній день справа не передана. У зв’язку з цим, як повідомив Міністр, до нього надійшли звернення від Ярослава Кашуби та його адвокатів з вимогою відновити його на посаді.

Павло Розенко наголосив, що «до офіційного рішення суду по факту справи, це здійснено не буде»: «Ярослав Кашуба залишається відстороненим від посади керівника Служби зайнятості».

Арсеній Яценюк нагадав, що тему щодо корупційних правопорушень  у Державній службі експортного контролю України та Державній службі зайнятості підняв у своєму листі до Уряду України Президент України.

«Дуже важливо, щоб правоохоронна система користувалася нормами кримінально-процесуального закону. Тому що коли вже Глава держави займається тим, щоби фактично відслідковувати проходження кримінальних проваджень, а Уряд займається функціями, які не належать до його компетенції, - це означає, що правоохоронна система десь не зовсім прочитала норми кримінально-процесуального закону», - підкреслив Глава Уряду.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua