Арсеній Яценюк сподівається, що парламент підтримає позицію Уряду щодо прозорої і ефективної приватизації (відео)
вівторок, 13 жовтня 2015, 15:29

Державні компанії, які представляють стратегічний інтерес, залишаться в державній власності. Решта мають бути публічно продані на аукціонах, щоб залучити іноземного інвестора, збільшити кількість робочих місць, підняти економіку і надати соціальний пакет для працівників цих компаній, – наголосив на засіданні Уряду в середу, 13 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Глава Уряду повідомив, що 26 жовтня до Києва пробуде Міністр торгівлі Сполучених Штатів Америки Пенні Прітцкер. Арсеній Яценюк також нагадав, що у Вашингтоні була проведена велика інвестиційна конференція між Україною та США: «По дуже багатьох питаннях, які декларувалися в США, зроблений суттєвий прогрес, в тому числі дерегуляція в аграрному секторі та інфраструктурі».

Водночас Глава Уряду наголосив на тому, що йде зволікання в питанні приватизації. Уряд, за його словами, був змушений продовжити план приватизації об'єктів на 2016 рік, адже парламент вкотре не підтримав позицію Кабінету Міністрів щодо запровадження прозорої, чесної і конкурентної приватизації.

«Чому парламент вже протягом останніх практично 12 місяців не підтримує позицію Уряду щодо необхідності прозорої і ефективної приватизації? Далі хочуть сидіти на потоках державних компаній? Сподіваюся, що ми нарешті знайдемо більшість в парламенті», - сказав він. 

«Ми будемо вести політичні консультації з членами парламенту, тому що необхідно навести порядок в державних компаніях. Ті державні компанії, які представляють стратегічний інтерес для держави, залишаться в державній власності. Все інше повинно бути публічно продано на аукціонах з тією метою, щоб залучити іноземного інвестора, збільшити кількість робочих місць, підняти економіку і надати соціальний пакет для працівників цих компаній», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua