Арсеній Яценюк: Сподіваюся на чітку позицію західних партнерів щодо недопущення Nord Stream-2
п’ятниця, 18 вересня 2015, 14:25

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається на дуже чітку  позицію Європейської комісії і країн-членів ЄС щодо недопущення реалізації антиєвропейського і антиукраїнського проекту «Північний потік-2».

Про це Глава Уряду, лідер партії «Народний фронт» заявив на засіданні Верховної Ради України в п’ятницю, 18 вересня.

«Північний потік-2 - це класичний антиєвропейський і антиукраїнський проект», - наголосив він.

«Якщо Росія з окремими західними компаніями побудує Північний потік-2, то це означає, що Росія доб'ється своєї цілі і повністю позбавить Україну послуг по транзитуванню природного газу до країн-членів Європейського Союзу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що загальний обсяг доходів України по чинному транзитному контракту, «який повинен був бути набагато більший», - 2 мільярда доларів США на рік.

Арсеній Яценюк зазначив, що Росія із окремими західними компаніями «хоче відключити прямий безпечний і дешевий газовий потік на Європейський Союз і позбавити 2 мільярдів доларів Україну».

Збитки він цього понесе не тільки Україна, зазначив він. На нещодавній зустрічі з Прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, нагадав Арсеній Яценюк, «Словаччина зробила таку саму жорстку заяву, тому що будівництво другої гілки Південного потоку позбавляє Словаччину доходів у 800 мільйонів доларів».

«Якщо десь втрачається майже 3 мільярда доларів США, то в мене питання, хто їх заробляє?» - сказав Арсеній Яценюк.

«Сподіваюся на дуже чітку позицію наших західних партнерів, в першу чергу Європейської комісії і країн-членів Європейського Союзу щодо недопущення реалізації Російською Федерацією плану по позбавленню України транзитного потенціалу і по позбавленню України мільярдів доларів», - підкреслив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua