Арсеній Яценюк: Сподіваюся, питання невизнання виборів до Держдуми РФ буде на завтрашньому порядку денному Ради (відео)
понеділок, 19 вересня 2016, 17:26

«Після незаконної анексії Криму і проведення виборів на українських територіях російська Державна Дума нелегітимна. Сподіваюсь, що завтра це питання буде стояти на порядку денному Верховної Ради України», - наголосив лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк журналістам напередодні засідання фракції «Народний фронт» у понеділок, 19 вересня.

Арсеній Яценюк наголосив, що в Парламенті вже зареєстрований внесений «Народним фронтом» проект постанови Верховної Ради України про невизнання легітимності виборів, проведених кремлівською владою: «Кремль проводив вибори на українській території. Ці вибори проводились до так званої російської Державної Думи. Ці вибори зразу стали нелегітимні, адже на території української держави, на території незаконно анексованого Криму були обрані депутати Державної Думи, як за списками, так і за одномандатними округами».

«Відповідно до нашого проекту постанови, Верховна Рада України не визнає легітимність Державної Думи і не визнає ці вибори», - підкреслив він.

Крім того, відповідно до акта, Парламент звертається до Організації Об'єднаних Націй, до ОБСЄ «з тим, щоб така ж заява прозвучала з боку наших західних партнерів»: «Ми переконані, що весь вільний світ підтримає позицію України. Після незаконної анексії Криму і проведення виборів на українських територіях російська Державна Дума нелегітимна».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua