Арсеній Яценюк: США залишаються чітким прихильником України і будуть боротися за її територіальну незалежність (відео)
четвер, 9 лютого 2017, 14:19

«Політика Сполучених Штатів щодо України є незмінною. Американський політичний істеблішмент усвідомлює російську загрозу і розуміє, що світ повинен ґрунтуватися на базових принципах демократії, свободи і верховенства права», - сказав лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час П’ятого Київського безпекового форуму для молоді, організованого Фондом «Відкрий Україну», 9 лютого.

«США – це лідер вільного світу. Ця країна має сталі й сильні інститути влади. Це те, що Україні потрібно побудувати», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що в США працює система розподілу влад: «Президент не є одноособовою фігурою. Є Конгрес, є Сенат, є судова гілка влади. Україна завжди мала двопартійну підтримку в американському Конгресі і Сенаті. І останні заяви постійного представника Сполучених Штатів при ООН під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй чітко свідчать, що США залишаються чітким прихильником України і будуть боротися за територіальну незалежність України. Адже вони розуміють, що це так само стосується національних інтересів США».

Він зазначив, що заяви представників як Демократичної, так і Республіканської партій в Конгресі та Сенаті Сполучених Штатів «також є яскравим свідченням того, що політика Сполучених Штатів стосовно України є незмінною».

«Я переконаний, що Президент Сполучених Штатів, обраний на останніх виборах, номером один ставить для себе питання забезпечення національної безпеки США, лідерство США у вільному світі. А для того, щоб досягнути цього, він так само повинен бути лідером в захисті прав, свобод і демократії в цілому світі. США повинні залишатися ключовим світовим гравцем», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Хоча мене не можуть не турбувати окремі висловлювання і позиції, які були сказані і під час виборчої кампанії, і після виборчої кампанії, час розставить все на свої місця. Американський політичний істеблішмент усвідомлює російську загрозу і розуміє, що світ повинен базуватися на базових принципах демократії, свободи і верховенства права», - підкреслив лідер «Народного фронту».

V Київський безпековий форум для молоді, організований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», проходить 9-10 лютого 2017 року. Тема Форуму - «Україна та Балто-Чорноморська демократична дуга: молодь в дії». У заході беруть участь понад сто молодих лідерів з усіх областей України, молоді спеціалісти з Італії, Естонії, Грузії, Молдови, Азербайджану.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua