Арсеній Яценюк: Субсидії оформили вже 3,8 мільйона українських родин, «теплих» кредитів видано на понад 800 мільйонів гривень (відео)
неділя, 1 листопада 2015, 18:33

Протягом десяти років потрібно зробити Україну повністю енергонезалежною державою: «Ми повинні позбутися газової залежності від Російської Федерації. І саме тому ми проводимо реформи в енергетичному секторі - як у тарифоутворенні, так і в запровадженні широкої програми субсидій, - і розгорнули програму енергоефективності», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 1 листопада.

Він нагадав, що в минулому році оформили субсидії 450 тисяч українських родин. У цьому ж році кожен третій українець вже отримує від держави субсидії на покриття вартості житлово-комунальних послуг.

«Таких є 3,8 мільйона українських родин. Ми очікуємо, ще близько 1 мільйона українських сімей звернеться за субсидіями», - зазначив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також підкреслив, що Кабінет Міністрів розгорнув програму енергоефективності з видання так званих «теплих кредитів», частина з яких компенсовується за рахунок коштів державного бюджету: «Якщо ви берете кредит на котел, утеплення будинку або на нові вікна, то держава компенсує від 20 до 60% такого кредиту».

Загалом видано кредитів більше як на 800 мільйонів гривень, повідомив Арсеній Яценюк: «60 тисяч українських родин вже зараз поміняли котли, утеплили квартири, замінили вікна і зробили все для того, щоб платити менше по порахунку і використовувати менше газу».

«Ми далі будемо продовжувати цю програму», - наголосив Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua