Арсеній Яценюк: Судді, які мають будь-які корупційні звинувачення чи виносили неправосудні рішення, повинні покинути суддівський корпус назавжди
неділя, 14 лютого 2016, 19:44

«Економіка може розвиватися, а країна може мати статус демократичної за однієї обставини – чесна, незалежна і некорумпована судова влада», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 14 лютого.

Він підкреслив, що в цьому вже зроблений перший крок – проголосовано відповідні зміни до Конституції України, які зараз потребують затвердження Парламентом в другому читанні.

«Ці зміни означають те, що, всі українські судді повинні пройти процес чесної переатестації. Ті судді, які мають будь-які корупційні звинувачення, чи які виносили неправосудні рішення, повинні покинути суддівський корпус назавжди. А на їхнє місце повинні прийти чесні, молоді, фахові юристи, які в суддівських мантіях будуть судити іменем України і іменем справедливості», - підкреслив він.

Для цього, наголосив Глава Уряду, до другого читання повинні бути внесені до Парламенту новий закон про судоустрій та новий закон про статус суддів: «Таким чином нова українська судова система забезпечить захист прав і свобод людини і громадянина, захист бізнесу і підприємництва і забезпечить основу демократії – це чесний і справедливий суд».

Він підкреслив, що основою європейського демократичного суспільства є і соціальна справедливість: «Ми вчасно платимо заробітні платні і пенсії. Минулого року ми підвищили їх на 13 і 19% відповідно. У цьому році ми підвищимо соціальні стандарти на 12%. Але нам необхідно створювати робочі місця і проводити пенсійну реформу». 

«Бідність і корупція – взаємопов'язані речі. Жорстка і безкомпромісна боротьба з корупцією на всіх щаблях державної влади – це спільне завдання Президента, Уряду, Парламенту і всього відповідального політичного класу країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua