Арсеній Яценюк та Арсен Аваков ознайомилися з новою системою аналізу «RICAS» для Національної поліції
вівторок, 23 лютого 2016, 14:14

У вівторок, 23 лютого, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, лідер партії «Народний фронт» разом з Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим перебувають у Харкові, де сьогодні відбулася презентація електронної інтелектуальної системи аналізу «RICAS» для Національної поліції.

Глава Уряду назвав цю систему «дуже серйозним кроком вперед», відзначивши важливість того, що RICAS розроблений українськими фахівцями.

Арсеній Яценюк поцікавився, скільки часу необхідно для впровадження такої системи по всій країні. Розробник зазначив, що для цього необхідно близько півроку.

Система розроблена працівниками Управління інформаційного забезпечення обласного ГУ Національної поліції в Харківській області спільно з місцевими IT- компаніями.

Це інноваційний комплекс аналітичної обробки інформації різноманітних баз даних з відображенням на детальній інтерактивній карті міста як самих об’єктів, так і результатів їх аналізу.

Система дозволяє швидко реагувати на надзвичайну подію, що виникла та зафіксована шляхом відеофіксації, відображаючи на карті відповідні рухомі об’єкти, спрямувати  на місце виникнення надзвичайної ситуації відповідні сили та засобів – не лише Національної поліції, а й екіпажі ДСНС, аварійні бригади комунальних служб, загалом будь-які служби та підрозділи, оснащені відповідними пристроями та ідентифіковані в системі.

Відображення на інтерактивній карті підключених відеокамер разом з можливістю миттєвого доступу до будь-якої з них як в режимі потокового відео, так і в режимі запису, дозволяє не лише забезпечити оперативне реагування на ситуації, що виникають на вулицях міста, але і відстежувати подальші дії правопорушників та реагуючих підрозділів, фіксувати обставини правопорушень чи надзвичайних ситуацій та створювати необхідну в низці випадків доказову базу для подальшого розслідування злочинів чи аварій.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua