Арсеній Яценюк та Арсен Аваков у Чернівцях дали старт набору в нову поліцію міста (відео)
субота, 3 жовтня 2015, 14:46

У суботу, 3 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк із Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим дали старт набору в нову патрульну поліцію Чернівців. Невдовзі на вулиці міста вийдуть 340 нових патрульних.

Арсеній Яценюк підкреслив, що нова українська поліція «стала обличчям змін в Україні».

Він зазначив, що після того, як кілька місяців тому нові патрульні вийшли на вулиці Києва, у столиці змінилася ситуація, зокрема стали менше порушувати правила дорожнього руху: «Змінилося відношення громадян країни до своєї нової української поліції. Поліції вірять – не як юридичній назві, а вірять людям. Молодим людям, які прийняли для себе рішення піти і служити».

«Вони гордо несуть відповідальність, яка впала на їхні плечі - відповідальність за життя громадян. У них буде ще багато викликів. Але вони продемонстрували, що в Україні можуть бути зміни, і ці зміни робляться не тільки і не стільки у владних кабінетах - ці зміни робляться конкретними людьми», - підкреслив Глава Уряду.

Більшість людей, які вирішили стати поліцейськими, не мали раніше жодного відношення до правоохоронних органів: «Хтось був підприємцем, хтось - актором, вчителем. Вони прийшли, вони зробили вибір, їх навчили, вони пройшли тести, і стали новим обличчям української поліції».

Арсеній Яценюк звернувся до військовослужбовців, які повернулися з війни у мирне життя, подавати заявки про вступ до нової української поліції: «Ці люди на фронті захищали і захищають Україну проти російської агресії. На жаль, до завершення війни дуже далеко. Але ті, хто були демобілізовані, повинні отримати своє гідне місце в правоохоронній системі країни».

«Вони мають навички, мають знання, вони мають силу волі і вони надто багато бачили в цьому житті. Вони надто багато пройшли. Вони знають, що таке захищати свого друга, підставити плече своєму командиру. Вони знають, що таке цінність держави», - сказав Глав Уряду.

Він підкреслив, що створення патрульної поліції – це тільки перший крок у поліцейській реформі: «Уся правоохоронна система переводиться з колишньої радянської міліції в Національну поліцію. Вже ліквідовані обласні управління міліції і створюється Національна поліція в кожному регіоні».

«Ті працівники правоохоронних органів, які хочуть продовжувати служити народу України і пройдуть тестування, мають можливість перейти до Національної поліції. Але для цього треба попрацювати, продемонструвати, що ви бажаєте змінюватись і ви бажаєте разом з цими молодими людьми будувати нову українську поліцію», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що далі нова поліція має «дійти до кожного району і кожного села». Він нагадав, що у маленьких містах і селах працюватимуть українські шерифи: «Там також будуть тестування, тренінги. Уже є нова форма, яка була запрезентована під час засідання Кабінету Міністрів України».

Крім того, повідомив лідер «Народного фронту», планується сформувати швидкісні патрулі на трасах України, які будуть контролювати дотримання правил дорожнього руху.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд України в цьому році додатково виділив 140 мільйонів гривень на нові автомобілі і на додаткове фінансування поліції. Крім того, від Міністерства інфраструктури для патрульної поліції передані 95 автомобілів Hundai Sonata.

Глава Уряду звернувся до чернівчан і майбутніх поліцейських: «Будуємо разом нову країну. Будуємо разом нові Чернівці. І кожен із нас здатен і зобов’язаний прикластись до того, щоб країна стала іншою. І тоді у нас все вийде».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua