Арсеній Яценюк та Ксав’є Беттелем обговорили питання угоди про усунення подвійного оподаткування між Україною та Люксембургом (відео)
четвер, 22 жовтня 2015, 16:58

У четвер, 22 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк зустрівся із Прем’єр-міністром Великого Герцогства Люксембург Ксав’є Беттелем.

Арсеній Яценюк відзначив важливість головування Люксембургу в Раді Європейського Союзу: «За вашого головування визначається порядок денний відносин Європейського Союзу з Україною».

Він підкреслив, що позиція Люксембургу як непостійного члена Ради безпеки ООН 2013-14 років «заслуговує на найвищу повагу»: «Ви підтримували і підтримуєте українську територіальну цілісність і нашу безпеку і наш суверенітет».

«Очікуємо, що до кінця поточного року всі країни-члени Європейського Союзу ратифікують Угоду про асоціацію з Україною», - наголосив Глава Уряду України, висловивши сподівання, що референдум, який буде проводитися в Нідерландах, не стане перешкодою на шляху просування України до ЄС.

«Для громадян України дуже важливо, щоб Україна отримала право на безвізові поїздки до країн-членів Європейського Союзу. І та технічна робота, яка виконується Урядом України разом із Європейською комісією, дозволяє говорити, що моніторингова місія має всі шанси для видачі позитивного результату щодо просування України до безвізового режиму. І що це рішення буде базуватися виключно на технічній інспекції відповідності України всім критеріям для отримання безвізового режиму, а не на будь-яких політичних мотиваціях», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду України також нагадав, що 1 січня 2016 року повинна набути чинності Угода про зону вільної торгівлі Україною і Європейським Союзом: «Жодна третя країна не повинна мати право на те, щоби впливати на чинність цієї угоди. Я веду мову в першу чергу про Російську Федерацію».

«Будь-яка демократія є сильною тільки тоді, коли сила прав і свобод людини і громадянина підкріплюється економічною стабільністю в державі», - наголосив він.

Глава Уряду України відзначив важливість двохстороннього діалогу між Україною та Люксембургом, у тому числі економічного. Він повідомив, що під час зустрічі із Ксав’є Беттелем було обговорено питання необхідності завершення переговорів і підписання угоди про усунення подвійного оподаткування між Люксембургом та Україною.

У ході зустрічі також обговорювався хід реформ в Україні. «Наші реформи спрямовані на те, щоб покращити життя громадян в перспективі. І як би не було складно, треба постійно рухатись далі, кроками маленьких перемог для наших народів», - сказав Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр Люксембургу високо оцінив реформи, які впроваджує Уряд України: «Можливо, це не настільки сприятиме популярності особисто Прем'єр-міністра країни, але це безумовно сприятиме популярності й піде на користь країні в цілому».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua