Арсеній Яценюк та Посол Японії в Україні підписали Угоду щодо фінансової допомоги на політику розвитку (відео)
п’ятниця, 4 грудня 2015, 12:41

У п’ятницю, 4 грудня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк та Посол Японії в Україні Шігекі Сумі підписали Угоду між Урядом України та Урядом Японії щодо надання Україні позики  на політику розвитку для здійснення економічних реформ (Economic Reform Development Policy Loan).

У підписанні взяли участь Міністр фінансів України Наталія Яресько та Віце-президент Японського агентства міжнародного співробітництва Кенічі Таміоші.

За цією угодою Уряд Японії надає фінансову допомогу Україні в сумі 36,969 млрд. японських єн (близько 300 млн. дол. США) як співфінансування спільного зі Світовим банком проекту «Друга позика на політику розвитку» (DPL-II).

Арсеній Яценюк висловив вдячність Уряду Японії за надання Україні цієї фінансової підтримки. Він зазначив, що цей кредит надається терміном на 20 років із шестирічним пільговим періодом і ставкою менш ніж 1% на рік.

Ці кошти, підкреслив Глава Уряду, були надані тому, що Україна повністю виконує програму співпраці з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та іншими міжнародними кредиторами: «Умовою надання подальшої підтримки Україні в першу чергу є перебування України в програмі з Міжнародним валютним фондом, яка повністю і цілком відповідає програмі дій Уряду та коаліційній угоді».

«Протягом останнього 21 місяця ми демонстрували політичну волю до справжніх реформ, які високо оцінені нашими міжнародними партнерами і країнами Великої сімки, де Японія буде головувати в наступному році», - підкреслив він.

«Довіра наробляється дуже важко, а втрачається дуже легко. Тому я закликаю всі політичні сили, які входять до коаліції, продовжувати шлях правильних реформ, які відповідають нашим як внутрішнім зобов’язанням перед народом України, як і зовнішнім зобов’язанням перед зовнішніми кредиторами», - наголосив Арсеній Яценюк.

Для цього, зазначив Глава Уряду, ухвалення нового бюджету та нової податкової системи «повинні іти синхронно». Він нагадав, що Урядом розроблений як проект Податкового кодексу, так і проект закону України про державний бюджет.

«Ми очікували на активну участь членів Парламенту в розробці цих законопроектів. Протягом останніх п’яти днів ми працювали з членами Парламенту, і протягом п’яти днів було не більше ніж п’ять членів Парламенту, які брали активну участь в обговоренні бюджетної і податкової реформи», - наголосив він.

Уряд далі готовий до предметного обговорення з членами Парламенту, «щоб невідкладно прийняти два базових законопроекти – про бюджет і податкову реформу».

Він нагадав про один із найбільших проектів двостороннього співробітництва з Урядом Японії – щодо реконструкції Бортницької станції аерації на суму 1 мільярда доларів США.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Україна також високо цінує підтримку Уряду Японії в наданні технічних консультацій для стабілізації українського фінансового і банківського сектору.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua