Арсеній Яценюк: Ті члени Парламенту, які не підтримають реструктуризацію боргів, - підтримують Російську Федерацію і запровадження дефолту (відео)
середа, 16 вересня 2015, 14:27

Реструктуризацію боргів України підтримав весь цивілізований світ: «Не підтримала угоду про реструктуризацію тільки одна країна - Російська Федерація». Неголосування в Парламенті за закон щодо реструктуризації боргів «виключно з політичних, популістських і неправдивих» мотивів «означає те, що ці члени Парламенту, які не підтримують наш план реформ, , які виступають проти плану реформ, який затверджений всім вільним світом і нашими західними партнерами, і який є єдино правильний, - не підтримують реформи, а підтримують запровадження дефолту в країні і, відповідно, Росію, яка виступає проти цих угод. Треба речі називати своїми іменами»,  - заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 16 вересня.

Глава Уряду нагадав, що  сьогодні Світовий банк прийняв рішення про виділення Україні 500 мільйонів доларів США, яке «пов’язане тільки з одним – Україна послідовно щоденно виконує план реформ, який високо оцінюють наші західні партнери».

«Для того, щоби далі отримувати підтримку наших західних партнерів, вся українська політична воля повинна бути сконцентрована в одному кулаку. У нас є політична єдність між Урядом і Президентом країни. У нас є політична єдність між низкою фракцій коаліції», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк звернувся до членів парламентської коаліції: «Мова йде про політичну відповідальність за долю країни, і в тому числі за необхідність проведення реальних реформ, які змінюють життя України і українців».

Ці реформи, зокрема, «призвели вже зараз до можливості збільшити заробітні плати, пенсії і соціальні стандарти»: «Саме за це Парламент повинен завтра проголосувати».

Також, підкреслив він, Парламент повинен ухвалити закон щодо списання комерційних боргів України, «які не ми брали,  а нам треба це вирішувати». Він нагадав, що йдеться про списання майже 4 мільярди доларів боргів – це тіло кредиту, «і ще декілька мільярдів процентів»: «Якщо рахувати проценти, які би ми повинні були сплатити до 2040 року, - це майже 5 мільярдів доларів тільки процентів. Ми відтерміновуємо виплату основного боргу на 4 роки. І робимо все для стабілізації української економіки».

Підтримку Парламенту мають отримати і реформи, «які наводять лад в енергетичному секторі»: «Не ми підписували газові контракти, але нам треба вирішувати, щоби цей ринок був чесний, прозорий, щоб там не було різного роду олігархів, - і це ми вже зробили. і щоб не отримувалися «відкати» при придбанні газу, в тому числі і з Російської Федерації, що було раніше».

«Ми будемо отримувати допомогу тільки тоді, коли ми самі собі допомагаємо. Чим більше ми зробимо, тим більше отримаємо. Саме тому той пакет законів, який знаходиться в Парламенті, повинен бути проголосований», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що разом із Міністром фінансів уже побували на засіданнях декількох фракцій «із тією метою, щоби прозоро і зрозуміло пояснити, наскільки важлива угода про реструктуризацію боргу».

Глава Уряду нагадав, що в Парламенті голосуються тільки 35% урядових проектів законів. Арсеній Яценюк зазначив, що в ході його нещодавніх візитів до Польщі та Словаччини, очільники цих країни «були, м’яко кажучи, здивовані, чому такий низький рівень підтримки Парламентом реформістських законопроектів»: «Думаю, що це ще й питання політичної культури і питання нашого діалогу. До професійного діалогу з Парламентом ми завжди відкриті, тому що ми без Парламенту не зможемо змінити країну. А спільно нам все вдасться, як нам вдавалося вже протягом останніх 18 місяців».

«Сподіваюся, завтра в стінах Парламенту буде дуже продуктивний день, і не тільки завтра. І Парламент спільно з Урядом і з Президентом буде займатися запровадженням правильних реформ і буде голосувати за ті закони, які необхідні для країни», - наголосив Арсеній Яценюк.



 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua