Арсеній Яценюк: Треба не допустити перетворення ринку землі на базар (відео)
субота, 10 липня 2021, 10:24

Влада повинна не допустити повторення подій приватизації 90-х років і перетворення ринку землі на базар, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк  у програмі “Велика п’ятниця” на телеканалі “Україна 24”.

Арсеній Яценюк наголосив, що виступає за виключно чесний і справедливий ринок землі:

"Щоби громадянин України був власником своєї землі. Щоб він міг її купити, продати, передати в заставу, передати в оренду, віддати в спадок. Робити з нею те, що має робити кожен господар, і держава повинна забезпечити йому це право”. 

Сьогодні головне, аби відкриття ринку землі не відбулося так, як під час приватизації 90-х років, наголосив він. 

На переконання Арсенія Яценюка, ринок землі мав би відкриватися тоді, коли громадянин країни має можливість найти для себе захист у суді. Водночас судова реформа в країні не проведена. 

Украй важливим аспектом він назвав те, що земля – невідновлювальний товар. Водночас під час пандемії у світі були надруковані трильйони доларів: "Таким чином, грошей багато, а цінних таких активів, тим більше, як земля, на пальцях порахувати”.

Арсеній Яценюк також наголосив на важливості підняття доданої вартості землі. Для цього, переконаний він, потрібно залучати інвестиції задля підвищення ефективності сільгоспвиробництва: “У Польщі додана вартість, ефективність сільськогосподарського виробництва на одному гектарі, в два рази вища, ніж в Україні”.

“Тому зараз основне для Володимира Зеленського і для всієї влади – рішення про ринок запустили, а тепер не допустити, щоб цей ринок був базаром, а щоб це був справедливий ринок, де захищають власника і інвестора”.

Арсеній Яценюк зазначив, що, за соцопитуваннями, 77% громадян країни проти ринку землі: “Але із цих 77% половина не знає про те, що таке ринок землі. Влада повинна розповідати, вони повинні доводити людям, що це правильно, - і не тільки на словах, але і на ділі”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua