Яценюк у Бабиному Яру: «Спроби різного роду радикальних сил щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні приречені» (відео)
вівторок, 29 вересня 2015, 11:30

У вівторок, 29 вересня, в 74-ту річницю початку розстрілів у Бабиному Яру, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, члени Уряду України, а також представники громадськості, національних товариств, дипломатичного корпусу, церковні ієрархи взяли участь у церемонії вшанування пам’яті жертв трагедії.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Бабин Яр – це місце однієї з найбільших світових трагедій: «Де євреїв вбивали за те, що вони євреї. Де вбивали українців, ромів, поляків. Де нацисти своїми імперськими амбіціями просто знищували людську гідність і людське життя».

«Ми шануємо і ми пам’ятаємо. І ми, як українська влада, ніколи не допустимо повторення таких трагедій і жорстко присікаємо будь-які спроби антисемітизму, расової ненависті, будь-які спроби знущання над правами і свободами людини і громадянина», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що «спроби різного роду радикальних сил щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні приречені на поразку».

Він підкреслив, що зараз розслідуються випадки вандалізму в Бабиному Яру. Глава Уряду повідомив, що будуть посилені заходи безпеки, встановлені системи відеоспостереження; працюють додаткові патрулі».

«Це святе місце охороняється і буде охоронятися українською владою. І будь-хто, хто спробує вчинити вандалізм над пам’яттю, буде покараний», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк нагадав, що наступного року - 75-ті роковини жахливої трагедії у Бабиному Яру. Він повідомив, що Уряд разом із Президентом України прийняли рішення щодо створення організаційного комітету з підготовки до вшанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру на міжнародному рівні. 

Глава Уряду також повідомив, що проведе засідання робочої групи, яка почне підготовчу роботу з організації меморіальних заходів по вшануванню пам’яті жертв Бабиного Яру в Україні та світі в 2016 році.

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua