Арсеній Яценюк у Берліні: Мінська угода – це не меню. Є чіткі умови, які має виконати РФ (відео)
п’ятниця, 23 жовтня 2015, 16:02

«Ми отримали крихке перемир'я. Кожен день, коли українських солдат не вбивають, коли не стріляють і кожне збережене людське життя - це свідчення, що робиться все для того, аби ситуація на Донбасі деескалувалася», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на брифінгу за підсумками зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні в п’ятницю, 23 жовтня.

Прем’єр-міністр відзначив персональні зусилля  Федерального канцлера в цьому процесі.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності виконання Російською Федерацією всіх пунктів Мінських домовленостей.  «Мінська угода – це не меню», - додав він.

Він підкреслив, що російська військова агресія в Криму та Донецькій і Луганській областях створила дуже серйозний виклик для українського суспільства: «З територій, де з'явилися російські солдати, виїхали півтора мільйона людей. Ми, як український Уряд, зобов’язані їм були дати соціальну допомогу, знайти місце проживання та місце роботи та інтегрувати їх у суспільство».

Прем’єр-міністр наголосив, що високо цінує позицію німецького Уряду та персонально Федерального канцлера щодо надання Україні технічної допомоги. Він нагадав, що Німеччина надала будиночки для тимчасового проживання людей, які були змушені покинути свої домівки.

Європа також стоїть перед таким викликом, підкреслив він: «В силу військових конфліктів люди тікають від війни і потребують допомоги. І тому на цей виклик треба навчитися давати спільну відповідь, яка б ця відповідь не була складна. Ця відповідь лежить у площині цінностей, християнської допомоги і турботи про кожну людину».

Для цього, підкреслив Глава Уряду, необхідна політична воля: «Така політична воля є в німецького Уряду - допомагати Україні, щоби тимчасово переміщені українці були забезпечені й житлом, і соціальними стандартами. І така політична воля повинна бути у всього Європейського Союзу».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua