Арсеній Яценюк у Берліні: Сьогоднішній економічний форум показав, що німецький бізнес реально зацікавлений в інвестуванні в Україну
п’ятниця, 23 жовтня 2015, 15:51

У сьогоднішньому Українсько-німецькому економічному  форумі взяли участь понад 600 представників бізнесу: «Це яскравий сигнал того, що німецький бізнес реально зацікавлений в інвестуванні в Україну і в нашому спільному розвитку», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на брифінгу за підсумками зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні у п’ятницю, 23 жовтня.

«Це сигнал, що німецький бізнес усвідомлює, що в Україні проводяться реформи, і тому українська економіка є цікавим полем для німецьких інвестицій», - додав Глава Уряду.

Він висловив вдячність Ангелі Меркель за «спільну роботу на благо наших націй»: «Ми сьогодні вперше в історії наших двохсторонніх стосунків провели знакову, потужну і сильну інвестиційну конференцію. Це дуже значний крок вперед».

На порядку денному, підкреслив Глава Уряду, - це подальше проведення реформ. Для того, щоби українські реформи були ефективні, необхідно підвищити інституційну спроможність органів державної влади, зокрема податкової та митниці:. «Це дасть можливість, з одного боку, запровадити чесні й прозорі правила для українського і німецького бізнесу та інших інвесторів, які прийдуть до України. З іншого боку - це дасть можливість побороти корупцію в органах Державної фіскальної служби».

Арсеній Яценюк повідомив, що зараз відповідні відомства українського та німецького урядів обговорюють можливість надання Україні технічної допомоги, в першу чергу для податкових і митних органів, на базі програми Twinning.

Глава Уряду також підкреслив, що Україна високо цінує рішення Німеччини щодо виділення 500 мільйонів євро кредиту на відновлення інфраструктури та отримання тимчасового фінансування для заповнення українських газових сховищ газом.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна є надійним транзитером: «Україна в минулому році виконала всі свої зобов’язання щодо транзиту і забезпечила постачання природного газу до країн-членів Європейського Союзу. У цьому році ми також це виконаємо і сподіваємось, що так само буде виконувати Росія».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua