Арсеній Яценюк у Брюсселі: Україна виконала все для запровадження безвізового режиму з ЄС. Сподіваємось на позитивне рішення європейських партнерів 15 грудня
понеділок, 7 грудня 2015, 13:52

Україна очікує на фінальний звіт місії Європейського Союзу щодо лібералізації візового режиму між Україною і ЄС, який буде публікований 15 грудня: «Україна виконала все, що взяла на себе для того, щоби був запроваджений безвізовий режим. Ми сподіваємось на позитивне рішення наших європейських партнерів», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у Брюсселі за підсумками Ради асоціації Україна – ЄС у понеділок, 7 грудня.

Арсеній Яценюк зазначив, що Україна вперше головувала на засіданні Ради асоціації в Брюсселі: «Ми провели не просто конструктивну, а дуже чітку звірку того, як виконується Угода про асоціацію і які подальші кроки Україна повинна зробити для того, щоби ми стали частиною великого європейського простору».

Глава Уряду підкреслив, що Угода про асоціацію є для України «чітким планом реформ, який Україна проводить і  буде проводити далі»: «Це реформи в питаннях боротьби з корупцією, реформа системи юстиції, державних фінансів, державного сектору, енергетики».
«Ми пройшли по всіх питаннях, які лежать в основі нашої Угоди про асоціацію, і проінформували наших європейських партнерів про все, що виконано українською стороною і який подальший план на 2016 рік», - повідомив він.

Зокрема, підкреслив Арсеній Яценюк, йшлося про реформу сфери енергетики: «Ми зробили безпрецедентні кроки щодо запровадження ринкових тарифів в Україні, щодо ухвалення нового закону про ринок природного газу, затвердження нової системи корпоративного управління найбільшої Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», яка сьогодні оперує «найпотужнішими газотранзитними потужностями, які взагалі є в Європі».

Україна передала європейським партнерам також стратегію реформи публічної адміністрації. На переконання Арсенія Яценюка, фінансування реформи публічної адміністрації «повинно іти виключно з презентацією нової політики в секторі державного управління і в секторі публічної адміністрації»: «Ми очікуємо, що український Парламент ухвалить в цілому закон України про державну службу. І та стратегія, яка розроблена Україною для реформи державної служби, дасть можливість нам звернутися до наших європейських партнерів з тим, щоби забезпечити спеціальний фонд фінансування підвищення заробітних плат для державних службовців виключно під конкретно визначені цілі і відповідну стратегію, яка узгоджується з нашими європейськими друзями».

Глава Уряду зазначив, що сьогоднішнє засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбувається перед набранням чинності Угодою про зону вільної торгівлі з ЄС 1 січня: «Ми провели 13 різних технічних консультацій з північним сусідом з приводу запровадження цієї Угоди, з приводу тих запитань, які були в Російської Федерації».

«Ми готові далі відповідати на будь-які запитання. Але наша відповідь чітка і зрозуміла: Угода набуде чинність з 1 числа, Україна її буде виконувати, і ця Угода в інтересах Європейського Союзу і України», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua