Арсеній Яценюк у Брюсселі: Захищаючи Україну, Європа захищає себе (відео)
вівторок, 16 серпня 2016, 18:27

«Я переконаний в тому, що Європейський Союз утримає єдність. Тому що питання санкцій стосується не тільки України, а й базису, на чому сформований Європейський Союз, - на свободах, незалежності, повазі до міжнародного права і боротьбі з тими, хто порушує міжнародні кордони і базові права людини і громадянина. Цим порушником є Російська Федерація. Тому це вже тест для Європи. Захищаючи Україну, Європа захищає себе», - наголосив лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі у вівторок, 16 серпня.

Арсеній Яценюк повідомив, що на порядку денному тривалої зустрічі з Дональдом Туском було, насамперед, питання російської військової агресії проти України: «Росія розпочала гібридну війну не тільки проти України - зараз вже ця гібридна війна іде, в тому числі, й теренами Європейського Союзу. І російська провокація про начебто події в Криму є саме частиною дискредитації України і спробою тестувати реакцію Європейського Союзу».



Європейський Союз єдиний в питанні санкцій проти Російської Федерації, підкреслив він: «Санкції були продовжені, і їх продовження стоїть на порядку денному, адже Росія не виконує Мінські угоди».


«Усе, що робиться сьогодні Російською Федерацією: всі заяви, як президента Росії і прем'єра, так і глави зовнішньополітичного відомства, і основне – те, що відбувається в Криму, Донецьку і Луганську, які є українською територією, - є яскравим свідченням: Росія не готова виконувати «Мінськ», Росія не готова покинути територію України, Росія готова тільки до загострення ситуації. Це означає, що невиконання «Мінська» тягне за собою продовження санкцій проти Російської Федерації», - підкреслив лідер «Народного фронту».



«Російська гра - така: звинуватити Україну в невиконанні Мінських угод. Вони щось плутають. Це Росія вчинила збройний напад на Україну, незаконно анексувала Крим і ввела свої регулярні війська на територію Донецька і Луганська. Це Росія обстрілює українську територію і вбиває українських військових. До того моменту, доки «Мінськ» не буде виконаний, санкції повинні діяти. Це були заяви як Європейської ради, як Європейської комісії, так і лідерів країн-членів Європейського Союзу, в тому числі Канцлера Німеччини Ангели Меркель», - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що всередині Європейського Союзу зараз «почали звучати різні голоси»: «Популісти і демагоги є не тільки в Україні, але й в окремих членах-країнах Європейського Союзу. Але зараз для Європи важливо утримувати єдність в питанні захисту демократичних цінностей і захисту територіальної цілісності України».
 

«Позиція Президента Туска дуже чітка. Він підтримує жорсткий підхід щодо захисту територіальної цілісності України, щодо нашого суверенітету, нашої незалежності і необхідності повного виконання з боку Російської Федерації Мінської угоди. А це виведення військ, виведення зброї, зупинення вогню. І це фактично повернення контролю над українською територією українським громадянам і українській державі», - підкреслив лідер «Народного фронту».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua