Арсеній Яценюк у Чернівцях: Після коронавірусу буде економічний вірус. І до цього вже зараз треба готуватися
четвер, 21 травня 2020, 16:00

“Коронавірус ми переживемо, і наступним буде економічний вірус. І до цього вже зараз треба готуватися”, - сказав Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк 21 травня у Чернівцях під час спільного брифінгу з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, міністром МВС Арсеном Аваковим та  міністром Кабінету міністрів Олегом Німчиновим щодо протидії коронавірусу на Буковині.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності під час послабленням карантину знайти баланс, аби і зберегти життя людей, і зберегти економіку країни: “І зараз для уряду найбільш складне завдання: і зберегти здоров’я людей, і зберегти робочі місця і зарплати для українців”.

В інтерв’ю він підкреслив, що основне зараз завдання держави – “це не на словах, а на ділі дати замовлення для підприємців, збалансувати карантин і економічну діяльність, це дуже тонкий баланс”: “З одного боку, не дати можливості, щоб коронавірус далі розповсюджувався, а з іншого боку, дати можливість людям працювати, бо люди бідують, в людей немає за що їсти, роботи в людей немає”.

“Потрібно почати фінансувати державне замовлення, щоб підприємці щось робили для держави. Держава повинна стати ключовим замовником”, - підкреслив він.

Окрім того, наголосив Арсеній Яценюк, важливо реально реалізувати програму кредитування: “Щоб люди могли реально отримати кредит, а держава повинна компенсовувати процентну ставку. Тому це зараз ключове завдання для президента і для уряду”.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua