Арсеній Яценюк у Кракові: В питанні енергобезпеки ЄС має триматися цінностей, а не ціни (відео)
п’ятниця, 27 жовтня 2017, 19:12

«Північний потік-2» ставить під загрозу європейську енергетичну безпеку. Тож дуже важливо говорити однією мовою, триматися цінностей ЄС, а не ціни валюти», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у Кракові під час міжнародної конференції, присвяченої проблемам миру і безпеки у Європі у п'ятницю, 27 жовтня.

На запрошення Фонду Конрада Аденауера лідер «Народного фронту» взяв участь у дискусії «Майбутнє – як Європа подолає кризу?» разом із Комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнесом Ганом та головою Комітету Європейського парламенту з закордонних справ Девідом Макалістером.

Арсеній Яценюк підкреслив, що завдяки спільним зусиллям разом із ЄС та США Україна позбулася повної залежності від російського газу: «Ми були повністю завойовані Росією в сфері постачання газу. Тепер ми маємо прямі угоди з компаніями, які базуються в ЄС, на дуже прозорих умовах, за якими Україна придбаває природній газ».

Водночас він наголосив на важливості для ЄС мати спільну енергетичну політику: «Сумнозвісний «Північний потік-2» може надзвичайно сильно вплинути на Україну, Польщу, Словаччину, позбавити кожну з цих країн мільярдів доларів прибутків і ставить під загрозу європейську енергетичну безпеку».

«Тож дуже важливо говорити однією мовою, триматися цінностей ЄС, а не ціни валюти», - підкреслив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua