Арсеній Яценюк: У Мюнхені Україні пропонують химеру, а не мирний план
п’ятниця, 14 лютого 2020, 14:04

Оприлюднена у рамках Мюнхенської безпекової конференції ініціатива «Дванадцять кроків до миру на Донбасі» є химерою, а не мирним планом для України. Таку думку висловив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у своєму дописі в Facebook.

«План активно підхопила російська преса. Пишуть, що документ підготувала «група лідерів з питань євроатлантичної безпеки», куди увійшли діячі зі Сполучених Штатів, Європи і Росії. В анотації згадують імена генерала Брідлава, керівника Мюнхенської безпекової конференції, посла Ішінгера, а також колишнього міністра закордонних справ Росії Іванова та інших», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Нехай не введуть нікого в оману окремі авторитетні імена з цього переліку, ані запропоновані ідеї. Документ «міжнародних експертів» про 12 кроків до миру «на Донбасі» - це химера», - підкреслив він.

Лідер «Народного фронту» пояснив, що причина такої оцінки очевидна: «У документі міститься набір багатьох різних рекомендацій. Але найважливішої ідеї нема - вивести російські війська та окупаційну адміністрацію з території України і повернути контроль за нашим державним кордоном».

«Тому цей порив - порожній. А порожнечу не слід серйозно розглядати», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Але з усією серйозністю треба поставитися до двох тез цього «документа». Вони все пояснюють. Т.зв. «крок восьмий» передбачає скласти дорожню карту для відміни санкцій з Росії. А т.зв. «крок дванадцятий» радить запустити в Україні «новий національний діалог з питань ідентичності» за участю всіх сусідів України», - додав він.

«Ці поради означають наступне: «Нам пропонують прийняти умови Росії, заплатити за них, на основі нашого власного виконання цих умов - скасувати санкції з агресора, а потім замість нашого народу побудувати нам «настоящую Украину». Не вдасться», - заявив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua