Арсеній Яценюк: У наступному році очікуємо загальний обсяг допомоги Україні від західних партнерів близько 10 мільярдів доларів США
вівторок, 29 грудня 2015, 19:17

«Загальний обсяг фінансової допомоги, який ми очікуємо в наступному році від наших західних партнерів, – це близько 10 мільярдів доларів США», - повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

Глава Уряду підкреслив, що після підписання і оприлюднення закону України про Державний бюджет на 2016 рік партнери з Міжнародного валютного фонду і західні партнери, «які надають безпрецедентну підтримку Україні», проаналізують даний закон на відповідність домовленостям із меморандуму з Міжнародним валютним фондом: «Далі ми будемо проводити перемовини як з МВФ, так і з західними партнерами щодо подальшого отримання фінансової підтримки».

«Перше – підписання закону. Друге – технічна аналітика закону України про державний бюджет. І третє – технічна місія і висновки Міжнародного валютного фонду. А після цього буде прийняте відповідне рішення щодо продовження програми з Міжнародним валютним фондом», - пояснив він.

Відповідаючи на запитання журналіста, Глава Уряду наголосив: «Навіть не може бути дискусії про те, що ми не працюємо в програмі МВФ. МВФ для України  - це маяк того, чи реально проходять реформи в країні».

«Програма Міжнародного валютного фонду - це програма дуже чітких і поетапних реформ в країні. МВФ є основним кредитором України. Окрім того, якщо немає програми з Міжнародним валютним фондом, то немає ні (допомоги) Світового банку, ні Європейського інвестиційного банку, ні Європейського банку розвитку і реконструкції, ні макрофінансової підтримки Європейського Союзу, ні 1 мільярда доларів гарантій Уряду Сполучених Штатів Америки», - підкреслив Глава Уряду.
«Без сумніву Україна буде залишатися в програмі з Міжнародним валютним фондом і, без сумніву, ми будемо далі іти по шляху реформ», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що проведення необхідних для країни реформ передбачає кроки, які «дуже далекі від популярності»: «Я на рейтинги дивлюся. Якщо ми кажемо про стратегію і про майбутнє, то це єдино правильний шлях. І я робив, роблю і буду далі продовжувати ці правильні реформи, незвана те, скільки б вони коштували моєму політичному рейтингу. Він мене не обходить».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua