Арсеній Яценюк: У наступному році рівень підвищення соцстандартів має бути вищий за рівень інфляції (відео)
середа, 30 березня 2016, 14:29

Прогнозований показник інфляції на 2017 рік - 8%. В основних напрямках бюджетної політики на наступний рік необхідно дати чіткий орієнтир, що зростання соціальних стандартів буде вище за рівень інфляції на 2%, - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 30 березня.

На засіданні Уряду заступник Міністра фінансів України прозвітував про розроблений проект основних напрямків бюджетної політики на 2017 рік.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності включити в документ «чіткий цільовий орієнтир зростання грошового забезпечення і доходів населення».

Глава Уряду нагадав, що в минулому році зростання зарплат та пенсій становило 19% і 13% відповідно: «У поточному році, оскільки ми поставили цільовий показник інфляції 12%, ми на 12% піднімаємо заробітні плати і пенсії, щоб компенсувати ріст цін і тарифів».

На 2017 рік, зазначив Арсеній Яценюк, прогнозується падіння рівня інфляції - до 8%: «Давайте дамо чіткий цільовий орієнтир про те, що ріст грошового забезпечення і доходів населення буде вище рівня інфляції на 2%».

Крім того, Арсеній Яценюк наголосив на необхідності передбачити в документі продовження фінансування антикорупційних органів.

Також необхідно зазначити фінансування судової реформи, підкреслив Глава Уряду, висловивши сподівання, що парламент нарешті проголосує за зміни до Конституції в другому читанні одночасно з законом України про статус суддів і судоустрій: «Сподіваюсь, що судді, які приймали незаконні і неправосудні рішення, будуть звільнені, і буде набір нових суддів».

Арсеній Яценюк доручив доопрацювати документ щодо основних напрямків бюджетної політики на наступний рік: «Основні напрямки бюджетної політики на 2017 рік повинні відповідати як економічним, так і політичним цілям держави. Тому що бюджет – це інструмент реалізації нашої політики».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua