Арсеній Яценюк у Полтаві: До початку нового навчального року буде закуплено 1000 шкільних автобусів. 50% фінансування – з держбюджету, 50% - з місцевих
субота, 5 березня 2016, 14:40

У суботу, 5 березня, Прем’єр-міністр обговорив із головами Полтавської обласної та районних державних адміністрацій та головами міст Полтавської області проект опорних шкіл.

Він зазначив, що в Полтавській області близько 30 шкіл, де навчаються лише 20-30 учнів. Натомість громадянам потрібно запропонувати нову опорну школу, з якісним навчанням, обладнаними класами та автобусом, яким учні можуть доїжджати до школи.

Він нагадав, що торік Уряд виділив 100 мільйонів гривень освітньої субвенції, і за ці кошти по Україні було придбано новітнє обладнання для класів у понад 300 школах. За інформацією Полтавської ОДА, в області було облаштовано 40 таких класів.

Глава Уряду повідомив, що в цьому році Кабінет Міністрів подвоїв освітню субвенцію - до 200 мільйонів гривень. Він звернувся до представників місцевої влади. «Берете цю субвенцію, купуєте обладнання, працюєте з органами місцевого самоврядування. І там, де школи малокомплектні, - пропонуєте автобус, дорогу ремонтуєте, доремонтовуєте велику опорну школу. І дитина й батьки самі будуть приймати для себе рішення».

«Іти по шляху адміністративного тиску – не працює, і я категорично проти цього. Ми йдемо по шляху якісної освіти. Ми пропонуємо батькам і дітям якісну школу – автобус, нормальні класи, нормальне навчання, можливість здати зовнішнє незалежне оцінювання, а потім - отримати професійно-технічну або вищу освіту», - підкреслив він.

До початку нового навчального року буде закуплено тисячу шкільних автобусів. На це 500 мільйонів гривень йде з державного бюджету, а 500 мільйонів гривень – за співфінансуванням з місцевих бюджетів.

Арсеній Яценюк наголосив, що місцева влада буде самостійно проводити конкурси й приймати відповідні рішення щодо опорних шкіл: «Уряд  дає гроші і основний напрямок політики».

Він звернувся до представників місцевої влади: «Ви працюєте по опорним школам разом з кожною районною адміністрацією, проводите конкурс і визначаєтеся. Ми не можемо зразу зробити опорну школу в кожному районі. Ми зараз пройдемо перший етап – в кожній області по одній опорній школі. А далі будемо рухатися далі».

Глава Уряду підкреслив, що за його дорученням Міністерство освіти і науки України розробити нову формулу фінансування освітньої мережі. Арсеній Яценюк звернувся до представників місцевої влади надавати пропозиції до цього документа.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua