Арсеній Яценюк у Полтаві: Кошти з капітальних видатків мають виділятися виключно на об'єкти, які можна завершити в поточному році, і ремонт доріг
субота, 5 березня 2016, 13:48

Капітальні видатки у 2016 році не мають вкладатися у проектно-кошторисну документацію, а направлятися виключно на об'єкти, які будуть введені в експлуатацію в поточному році. Частина капітальних видатків повинна спрямовуватися на ремонт доріг, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час наради з керівником Полтавської ОДА, головами районних державних адміністрацій та головами міст Полтавської області у суботу, 5 березня.

Арсеній Яценюк зазначив, що за останній квартал минулого року Полтавська область піднялася на дві позиції в рейтингу регіонів і займає 16-те місце. Він звернувся до голови Полтавської ОДА запровадити такий рейтинг в районах області, «аби стимулювати кожного керівника як райдержадміністрації, так і органів місцевого самоврядування проявляти свою ефективність».

Глава Уряду підкреслив, що в цьому році на державний фонд регіонального розвитку і капітальні видатки Уряд передбачив у бюджеті близько 6 мільярдів гривень.

Він наголосив на важливості ефективного використання цих коштів: «Зараз вже формуються списки по об'єктах капітального будівництва».

Арсеній Яценюк звернувся до представників місцевої влади: «Щоб ми не будували довгобуди, не йшли по шляху вкладання коштів у проектно-кошторисну документацію, де в основному ці гроші пропадають, а об'єкти так і не вводяться».

«Ваше завдання - чітко виділити тільки ті об'єкти, які ви можете ввести в експлуатацію в поточному році. Там, де висока ступінь готовності», - наголосив Глава Уряду.

Торік, нагадав він, Уряд виділив Полтавській області 250 мільйонів гривень на ремонт та будівництво доріг. У цьому році в бюджеті передбачено у 2,5 рази більше - 600 мільйонів гривень.

Арсеній Яценюк також зазначив, що на будівництво великого відрізка автошляху планується фінансування Світового банку розміром 200 мільйонів доларів.

Він звернувся до голови Полтавської ОДА чітко визначити план направлення коштів на ремонт доріг.

Глава Уряду також наголосив, що Кабінет Міністрів планує розподілити 1 мільярд гривень на 159 об'єднаних територіальних громад: «Об'єднана територіальна громада отримує додатковий фінансовий ресурс. Це мотивація для того, щоб вони об'єднувалися». 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua