Арсеній Яценюк у Ризі: Україна і Латвія проведуть міжурядову торговельно-економічну комісію (відео)
п’ятниця, 6 листопада 2015, 11:13

У першій половині наступного року Україна і Латвія проведуть міжурядову торговельно-економічну комісію.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з Главою Уряду Латвії Лаймдотою Страуюмою в рамках робочого візиту до Риги у п’ятницю, 6 листопада.

На порядку денному комісії, за його словами, зокрема - підвищення спроможності транспортного проекту «Зубр»: «Для цього розпочалися технічні консультації, результатом яких повинно стати підписання угоди між Україною і Латвією щодо збільшення обсягів постачання товарів по проекту «Зубр».

Ще один аспект співпраці двох країн, повідомив Арсеній Яценюк, - сфера авіаперевезення: «У зв’язку з тим, що Україна ввела санкції проти російських авіакомпаній, зараз ми розвиваємо авіаперевезення як з боку українських, так і з боку латвійських компаній».

Латвія також надасть Україні допомогу у створенні ефективної системи управління лісовим господарством і подоланні корупції в цій сфері. Арсеній Яценюк нагадав, що Державна лісова компанія Латвії є однією з найефективніших в Європейському Союзі: «Ми домовилися, що міністра аграрної політики двох країн разом з керівником відповідної Державної компанії Латвії і Держагентства України не просто проведуть консультації - фактично латвійці нам дадуть можливість провести реформи в цьому секторі. З одного боку, зробити ефективну систему державного управління лісовим господарством, з іншого -  побороти корупцію в цьому».

Арсеній Яценюк також повідомив, що розпочинається розширений проект навчання українських державних службовців у Латвії: «У першу чергу це буде стосуватися державних службовців, які займаються торгівельною сферою і імплементацією угоди про зону вільної торгівлі».

«Десять заступників Міністрів з євроінтеграції приїжджають до Латвії для обміну досвідом», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк висловив вдячність Главі латвійського Уряду за проведену 5 листопада зустріч Прем’єр-міністрів України та країн Балтії: «Ми отримали реальну підтримку наших балтійських партнерів в євроінтеграції».

У ході вчорашньої зустрічі, зазначив він, було домовлено провести зустріч у такому форматі в Києві.

Глава Уряду України звернувся до Прем’єр-Міністра Латвії: «Понад 20 років тому ви прийняли рішення, що будете членом Європейського Союзу. Ви це рішення прийняли – і ви це зробили. Ми це також рішення прийняли – і ми це також разом зробимо».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua