Арсеній Яценюк: У Росії одне завдання – перетворити нашу ГТС на металобрухт (відео)
п’ятниця, 3 вересня 2021, 23:44

Підписання трьохсторонньої угоди з транзиту газу між Україною, Європейським Союзом і Росією зможе гарантувати збереження нашої газотранспортної системи і доходів від транзиту.

Про це заявив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Він зазначив, що контракт про транзит газу, який був підписаний між Україною і Росією у 2019 році, спливає у 2024 році.

«Його підписали всього-на-всього на 5 років. Не на 10, не на 15, не на 20, а на 5. Через 3 роки він закінчується», - сказав Арсеній Яценюк.

«Контракт у 2019 році не можна було підписувати в тій формі, в якій його підписали. Не можна було йти росіянам на піддавки. Тому що коли я підписував з росіянами угоду, я відмовився підписувати з ними двосторонню. Європу третьою, щоб Європа гарантувала», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що деяким партнерам України вигідно залишити нас один-на-один з Росією: «А коли ми вже втрьох, дорогі європейці, так ви тоді нам не деклараціями розказуйте про те, як ви допомагаєте українському народу. Ставте свій підпис, печатку і несіть разом з Росією відповідальність за те, якщо Росія порушить контракт».

Лідер «Народного фронту» наголосив, що у влади сьогодні є тільки один вихід.

«Декларації нам нічого не дають. Нам треба добитися підписання трьохсторонньої угоди, яка юридично зобов’язуюча для Росії і для Європи, щоби ми мали обсяг прокачки. Завдання Росії тільки одне – перетворити українську газотранспортну систему на металобрухт. Вона вже половину цього зробила», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він додав, що у випадку втрати надходжень від транзиту, громадяни одразу відчують це у своїх платіжках.

«У тому випадку, якщо буде втрачений транзит, а я так чую, що вони так докеруються, що остаточно втратять транзит, 2 мільярди доларів не буде доотримувати хто? «Нафтогаз». А якщо «Нафтогаз» недоотримує 2 мільярди доларів, а йому треба десь ці гроші брати, де він бере ці гроші, скажіть? У ваших платіжках. Воно ж по-іншому не працює»,-  сказав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua