Арсеній Яценюк: У січні відбулася дефляція 0,4% (відео)
середа, 23 березня 2016, 15:01

«Якщо в грудні місяці 2015 року зростання цін становило 0,5%, то в січні ми отримали дефляцію в розмірі 0,4%. Це означає, що наш цільовий показник утримання цінової стабільності рухається в правильній динаміці», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 23 березня.

Аби зкомпенсувати інфляцію, Уряд встановив цільовий показник підвищення соціальних стандартів в цьому році на 12%.

Глава Уряду нагадав, що перший етап підвищення зарплат та пенсій запланований у травні - на 6%: «Міністерство фінансів, Міністерство соціальної політики і профільні міністерства вже отримали доручення готувати відповідні документи для того, щоби в травні здійснити перерахунок».

«Мені, як Прем'єр-міністру, хочеться більше підвищити. Але ми можемо витрачати тільки те, що ми заробляємо», - додав він.

Арсеній Яценюк нагадав, що минулого тижня Уряд провів засідання щодо ефективності діяльності державних компаній, які покращили фінансові показники на 10 мільярдів гривень - «зі збитків у 7 мільярдів у минулому році показали доходи в 3 мільярди гривень».

«Це тільки перший етап. Чим ефективніше будуть працювати держкомпанії, тим більше податків у нас буде, тим більше шансів, в тому числі і при правильній бюджетній політиці, далі рухатися по підвищенню соціальних стандартів», - підкреслив Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua