Арсеній Яценюк у Варшаві: «Потрібно більше Польщі в українському питанні» (відео)
середа, 9 вересня 2015, 15:00

«У міжнародних відносинах є визначення – стратегічні партнери. Думаю, що в наших двохсторонніх відносинах із Польщею треба ввести нову категорію міжнародних стосунків – це стратегічні друзі», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі з Главою Уряду Республіки Польща Евою Копач у Варшаві.

«Польща для нас є близькою країною. Польща для нас є взірцем реформ. Ви на своєму прикладі довели, що якщо розпочати реформи, пройти дуже складний шлях – і на першому етапі, можливо, ці реформи не сприймалися,  але дали реальні результати, - то можна стати членом Європейського Союзу. Ви це показали».

Більш того, підкреслив Глава Уряду України, Польща не просто стала членом ЄС,  а «за останні 8 років стала одним із основних драйверів економічного розвитку Європейського Союзу»: «Це заслуга Польщі, поляків і польської влади».

Арсеній Яценюк підкреслив, що для України «голос і позиція Польщі по відношенню до України в країнах-членах Європейського Союзу є надважливими»: «Ми просимо більше Польщі в українському питанні. Адже ми знаємо, що так, як ви нас розумієте, мало хто нас розуміє взагалі у світі». 

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк перебуває з робочим візитом у Варшаві. Сьогодні запланована його зустріч із Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua