Арсеній Яценюк у ВР: «Маємо дати європейським партнерам додаткові аргументи, що українські громадяни заслуговують на безвізовий режим»
четвер, 5 листопада 2015, 11:15

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до членів Парламенту України проголосувати всі законопроекти, необхідні для встановлення безвізового режиму між Україною та ЄС, «щоб дати додаткові аргументи нашим європейським партнерам в тому, що українські громадяни заслуговують на безвізовий режим».

Про це він сказав на засіданні Парламенту в четвер, 5 листопада.

Арсеній Яценюк відзначив дуже хороший рівень співпраці між Урядом України і Верховною Радою: «Ми дійшли згоди по практично всіх законопроектах, які необхідно прийняти. У процесі підготовки даних законопроектів до другого читання комітети пішли назустріч, Уряд пішов назустріч, і ми можемо сміливо говорити, що левова частка законів сьогодні будуть прийняті в другому читанні і в цілому».

Він зазначив, що один із законопроектів, № 3224, щодо підтвердження громадянства України, посвідчення особи чи її спеціального статусу, Уряд готовий повернути до Кабінету Міністрів: «Ми його доопрацюємо після вчорашніх консультацій з фракціями. І на наступному пленарному тижні ми його готові презентувати Парламенту і прийняти зразу за основу і в цілому, якщо на це буде воля українського Парламенту».

Щодо розгляду законопроектів 2540 і 2541а, які, за словами Глави Уряду, викликали певне непорозуміння, Арсеній Яценюк звернувся до членів парламенту, «щоби під час розгляду цих законопроектів не змінити суть і форму законів, щоб закони відповідали критеріям, визначеним Європейським Союзом».

Глава Уряду повідомив, що сьогодні відбуває до Риги, де відбудеться  спільна зустріч керівників Урядів України і Балтійських держав: «Основний порядок денний цієї зустрічі – забезпечення безвізового режиму для українських громадян, виконання плану реформ і допомога з боку Європейського Союзу для проведення реформ в Україні».

Арсеній Яценюк звернувся до членів Парламенту: «Нам будуть допомагати тільки тоді, коли ми допомагаємо самі собі. Звертаюсь до членів Парламенту проголосувати сьогодні всі законопроекти, щоб дати додаткові аргументи нашим європейським партнерам в тому, що українські громадяни заслуговують на безвізовий режим».

«Український Парламент знає, що таке політична відповідальність і політична єдність та прийме всі закони, необхідні для забезпечення безвізових поїздок громадян України до Європейського Союзу», - сказав Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua