Арсеній Яценюк: Угода про ЗВТ набуде чинності. Росія не має права вето на наші відносини з ЄС (відео)
п’ятниця, 23 жовтня 2015, 16:45

«Хай Росія визначається, як вона хоче розвивати свою економіку. Ми визначились. Українська економіка буде відповідати європейським стандартам. Тому ЗВТ набуде чинності», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на брифінгу за підсумками зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні в п’ятницю, 23 жовтня.

Він підкреслив, що з січня 2016 року Угода про зону вільної між Україною та ЄС набуде чинності: «Росія, як і будь-яка інша країна, не має права вето на наші двосторонні відносини з Європейським Союзом».

«Ця угода направлена на розвиток економічних стосунків між Україною і Європейським Союзом і не має відношення до наших відносин із Росією. У нас є багатостороння угода про зону вільної торгівлі між Україною і СНД, де частиною є Росія, проте РФ не виконує цю Угоду», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що було проведено «сім раундів консультацій, як політичних, так і технічних, - з приводу імплементації Угоди про зону вільної торгівлі»: «Ми не почули від Росії жодної предметної розмови про те, що ж лякає так російську економіку».

Він також підкреслив, що Україна позбувається залежності від російських ринків: «Якщо раніше ми були повністю залежні від російських ринків, то сьогодні - лише на 12%».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua