Арсеній Яценюк: Ухвалений «безвізовий» закон про арешт майна може бути змінений після висновків Єврокомісії (відео)
вівторок, 10 листопада 2015, 13:22

У вівторок, 10 листопада, Парламент підтримав закон №2540а «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні». За нього проголосував 291 народний депутат.

Перед голосуванням Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк  підкреслив: «Не викликає сумніву те, що всі хочуть, щоби українські громадяни отримали безвізовий режим. І для цього Парламент разом з Урядом активно працює над тим, щоб прийняти відповідні закони», - наголосив він.

Водночас Глава Уряду підкреслив, юридична експертиза вказує, що даний законопроект не відповідає європейському законодавству: «Якщо прийнятий закон не відповідатиме європейському законодавству то це стане передумовою того, що Україні не дадуть безвізовий режим».

Він зазначив, що в стінах Парламенту немає повної єдності щодо вилучення поправок, «які внесли суттєві зміни в антикорупційне законодавство і позбавляють правоохоронні органи реальної функції боротьби з корупцією».

Після голосування цього законопроекту, підкреслив він, буде наданий юридичний висновок Європейського Союзу: «Якщо відповідно до цього юридичного висновку ухвалений закон не приймається Європейською комісією як такий, який відповідає європейському законодавству, то або Президент України внесе відповідні пропозиції до Парламенту, або ми переголосуємо цей законопроект з тією метою, щоб отримати безвізовий режим».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua