Арсеній Яценюк: Указ Путіна про присвоєння звання бригаді з Бучі - пряме свідчення його відповідальності (відео)
понеділок, 18 квітня 2022, 22:45

Путін сьогодні своїм указом присвоїв бригаді, яка стояла в Бучі, звання гвардійської. Це пряме свідчення, що Путін особисто дозволив і дав пряму вказівку вбивати, ґвалтувати мирне населення, запроваджувати тортури на українських територіях, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі каналу “Україна 24”. 

“Ця бригада, яка стояла в Бучі, – це орки, потвори, які вчинили злочини проти людяності і військові злочини. Вони не солдати - це м’ясники”, - наголосив він.

“Коли весь цивілізований світ каже про те, що вони повинні сидіти на лаві підсудних у Міжнародному кримінальному суді, Путін підписує указ про те, що це – гвардійська бригада”, - підкреслив Арсеній Яценюк. 

Він наголосив, що з точки зору міжнародного права це означає тільки одне: “Прокурор Міжнародного кримінального суду бере цей указ за підписом Путіна і каже: Путін особисто санкціонував вбивства і злочини проти людяності і військові злочини в Україні. Ось є указ, ось його підпис – Путін несе відповідальність, ми пред’являємо звинувачення Путіну. Так це побудовано”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua