Арсеній Яценюк: Україна бореться нині не лише за свою свободу і гідність, а й за відвернення трагедії, що вразила людство у ХХ столітті
неділя, 8 травня 2016, 13:29

"Ми не забудемо, з чого і як почалася Друга світова. Ми віримо, що не лише Україна, але і весь світ виніс з неї уроки. Що світова солідарність зупинить агресора, який дедалі частіше брязкає зброєю і вихваляється ядерною дубиною", - наголосив лідер Політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у своєму дописі на Facebook 8 травня в День пам’яті і примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Кожна п’ядь нашої землі і саме наше сьогодення викуплені до життя страшною ціною", - підкреслив він.

Лідер "Народного фронту" наголосив, що внесок України у перемогу над гітлеризмом є видатним, "втрати – колосальні, визначне місце серед держав-переможниць – безперечне". "Пам'ять про вісім з половиною мільйонів синів і доньок України, які полягли на фронтах, були замучені і замордовані на окупованих територіях – одна з найбільш героїчних і скорботнихи сторінок світової історії. Ця пам'ять – священна. Ми не дозволимо сплюндрувати її", - підкреслив Арсеній Яценюк.

"Ми не забули, що найстрашніша з війн у світовій історії почалася з кампанії нестримної  брехні, з марень про світову велич, з наруги над міжнародним правом, з територіальних загарбань", - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна, яка бореться нині проти російського  вторгнення, "б’ється не лише за свою свободу і гідність, але й за відвернення трагедії, яка вразила людство у ХХ столітті, за мир, справедливість, за фундаментальні людські права". 

"Ми захистимо свою країну, своїх рідних і близьких. Ми збережемо пам'ять про кожного, хто наближав Перемогу в тій війні і хто став її невинною жертвою. Ми вклонімося полеглим і вшануємо живих. І передамо збережену пам'ять прийдешнім поколінням. Хай ніколи не прийде в їхнє життя війна. Слава Україні! Слава героям – тим, що боронили світ тоді, і тим, що боронять його нині", - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua