Арсеній Яценюк: Україна має боротися за членство в НАТО. Нехай приклад Грузії протверезить владу
понеділок, 30 листопада 2020, 13:39

«Україна має боротися за членство в НАТО і ПДЧ. Не вдавати. Не корчити різні пози. А боротися. Нехай приклад Грузії протверезить владу. Інтелектуальний локдаун у вас не лише у боротьбі з коронавірусом», - написав у Facebook прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що українські журналісти пишуть, що в рамках НАТО вже сформувалася згода, щоб надати Грузії План дій щодо членства в оборонному альянсі: «Грузія зробила все можливе для цього, постійно і наполегливо добивалася ПДЧ, бо це фінальний крок до членства в НАТО».

За словами Арсенія Яценюка, це підтверджують і його контакти. А на останньому Kyiv Security Forum, нагадав він, генерал Бен Годжес прямо сказав, що вірить у членство Грузії просто зараз: «Стосовно України, то такої готовності в Альянсі наразі немає. І це дуже показово».

«Пригадується, що представники нинішньої влади не раз заявляли, що не треба робити культу з ПДЧ, можна й без нього обійтися, і взагалі не збираються «стукати в двері».  Бо нас, знаєте, приймуть, коли станемо сильними. «Багатовекторність» має багато облич. Одне з них маскується під самовпевненість і хвалькуватість, мовляв, у нас свій шлях і гордість. З цим гнилим підходом я зіштовхувався не раз»,- написав Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що в 2008 році разом з Президентом України підписав звернення про намір отримати ПДЧ. «Уряди, які я очолював, заклали всю необхідну основу для цього. Завдяки впливу нашої фракції, ця тема стала головною для коаліції 2014-19 років».

«Від нинішньої влади вимагалося просто довести цю роботу до кінця. Тим паче, вони мали монобільшість. І, тим більше, що наш тиск вже суттєво відкрив цю перспективу для України», - підкреслив лідер «Народного фронту».

«Україна має боротися за членство в НАТО і ПДЧ. Не вдавати. Не корчити різні пози. А боротися. Нехай приклад Грузії протверезить владу. Інтелектуальний локдаун у вас не лише у боротьбі з коронавірусом», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua