Арсеній Яценюк: Україна не відтерміновуватиме запровадження технічних і фітосанітарних стандартів, визначених Угодою про ЗВТ з ЄС , як того вимагає РФ
середа, 2 грудня 2015, 14:20

«Україна не буде відтерміновувати запровадження технічних і фітосанітарних стандартів, які визначені Угодою про зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 2 грудня.

Арсеній Яценюк повідомив, що 1 грудня завершився 13-й раунд технічних консультацій і консультації на рівні міністерств щодо запровадження Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС: «Це трьохсторонні консультації, де Україна і Європейський Союз виступають разом, а Росія виступає як країна, яка не хоче, щоб Угода про зону вільної торгівлі набула чинності».

«Аргументація Росії не витримує жодної критики. Ми запропонували повну співпрацю в тому, щоби Російська Федерація усвідомила, що Угода набуде чинності 1 січня за будь-яких обставин. Якщо в Росії є будь-які технічні питання, на які вони не зможуть знайти відповідь, - напевно, через труднощі перекладу Угоди про зону вільної торгівлі, - ми готові їм ще раз перекласти цю Угоду, ще раз проінтерпретувати і далі провести зустрічі з приводу запровадження й імплементації цієї Угоди», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що під час учорашніх переговорів РФ висунула умови щодо відтермінування на 10 років запровадження Україною технічних і фітосанітарних стандартів, які відповідають вимогам Угоди про ЗВТ з Євросоюзом.

«Мета Росії – не дати можливості, щоб українська економіка розвивалася. Мета Росії – не дати можливості, щоб українські товари були конкурентними і легко завойовували інші ринки»,  - наголосив він.

«Хочу чітко заявити: Україна не буде відтерміновувати запровадження технічних стандартів і фітосанітарних стандартів, які визначені Угодою про зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом. Технічні і фітосанітарні стандарти запроваджуватимуться в терміни, визначені Угодою, а саме з 1 січня наступного року», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua