Арсеній Яценюк: Україна неминуче стане членом ЄС і з такою ж неминучістю - членом НАТО
четвер, 23 червня 2022, 22:17

Арсеній Яценюк назвав історичним рішення Європейської Ради відкрити двері Європейського Союзу для України і надати нам статус кандидата.

Кандидатство України на членство в ЄС - це - не фінал, а продовження важкої праці, яку повинна робити влада, кожен урядовець і кожен політик, щоб бути гідними сьогоднішнього подвигу наших людей, - наголосив у Facebook голова КБФ, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк. 

«Згадую сьогодні листопад 2013 року, коли розпочався Євромайдан… Згадую лютий 2014 року, коли люди перемогли московський режим Януковича… Згадую 21 березня 2014 року, коли ми підписали Угоду про асоціацію з ЄС, попри всі сумніви і страхи наших і європейських бюрократів… Згадую переломне рішення про безвіз, ухвалене в травні 2017 року після великої роботи з виконання всіх необхідних умов…» - написав він. 

«Згадую тисячі нарад, доручень, дискусій. Згадую наших активістів, дипломатів, урядовців, політиків, експертів - всіх, хто вірив і просував нашу спільну ідею і мрію», - додав Арсеній Яценюк. 

Він підкреслив, що сьогодні - день радості й водночас - великої гіркоти через те, яку страшну ціну платить Україна за бажання бути вільною, самостійною європейською державою: «Це - наша перемога».

Він подякував українському народові, «бо сьогоднішнє рішення саміту ЄС - це його велика заслуга».

Він подякував нашим воїнам, «бо це вони вибороли це рішення».

«Дякую всім, хто щоденно стверджує найважливіше: Україна є. Україна буде. Україна - це велика держава, яка неминуче стане членом Європейського Союзу і з такою ж неминучістю - членом НАТО», - наголосив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua