Арсеній Яценюк: Україна отримала від експорту аграрної продукції 11 мільярдів доларів США (відео)
вівторок, 16 лютого 2016, 18:11

«Загальний обсяг коштів, який отриманий від експорту української аграрної продукції, становить 11 мільярдів доларів США. Це валюта в країну і це фінансова стабілізація країни в тому числі», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 16 лютого, у Парламенті під час звіту Уряду про роботу за рік.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в минулому році Україна продемонструвала рекордний обсяг експорту – 35 мільйонів тонн зернових і посіла третє місце по експорту зернових у світі. Україна займає перше місце у світі по олії та меду, третє місце по зернових.

«Як і очікувалося, Російська Федерація за те, що Україна зробила свій європейський вибір, підписала угоду про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом і почала її виконувати, ввела торгівельне ембарго проти українських товарів. Україна відповіла контрзаходами», - підкреслив Глава Уряду.

Він повідомив, що вже десять українських аграрних компаній зайшли на європейський ринок.

«Ми шукаємо і диверсифіковуємо ринки. Ми фактично в чотири рази зменшили залежність української економіки від Росії. Частка експорту до Російської Федерації в аграрному секторі становить всього лише 2%», - наголосив Арсеній Яценюк.

Нові ринки для української товарної продукції – це ЄС, Ізраїль, Саудівська Аравія і Китай, підкреслив він, відзначивши рекордні обсяги експорту до Китаю в поточному році.

Арсеній Яценюк нагадав, що в цьому році змінилася система підтримки аграрного сектору: «У минулому році весь ПДВ йшов безпосередньо аграріям. У цьому році ми знайшли компроміс через складний діалог, який чином підтримати аграріїв. Але тих 300 мільйонів гривень, які були виділені на компенсацію процентної ставки для українських аграріїв, дали можливість залучити аграрному сектору близько 8 мільярдів гривень кредиту, в тому числі і малих фермерським господарствам».

Крім того, західні партнери виділили близько 2 мільярдів євро на розвиток малого і середнього підприємництва в аграрному секторі.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua