Арсеній Яценюк: Україна піднялася на 17 пунктів у Global Services Location Index та ввійшла до 50-ки країн з найбільш інноваційною економікою
середа, 20 січня 2016, 14:49

Україна піднялася на 17 пунктів у Global Services Location Index та ввійшла до 50-ки країн з найбільш інноваційною економікою, - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 20 січня.

Україна практично вперше піднялася на 17 пунктів у глобальному індексі розміщення трудових і бізнес-ресурсів (Global Services Location Index) і посіла  24-те місце. Приблизно на таких самих позиціях в цьому рейтингу Німеччина: “Незважаючи на війну, на складну ситуацію, ми піднялися на 17 пунктів».

Глава Уряду також підкреслив, що агентство Bloomberg повідомило про те, що Україна – у першій 50-ці країн світу з найбільш інноваційною економікою.

Він також нагадав, що верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки - Віце-президент Європейської Комісії Федеріка Могеріні заявила, «що в Україні дійсно проходить процес реформ»: «Це визнає Європейський Союз». Так само про процес реформ в Україні висловилася Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

«Дуже багато речей зроблено. І треба усвідомити, що ці речі потребують часу. Оцінку реформ дають не ті, які рвуться до влади, а в першу чергу - міжнародні фінансові інститути, Європейський Союз, наші західні партнери», - наголосив він.

«Для того, щоб рух продовжувався, нам, звичайно, треба мати політичну єдність, і далі продовжувати програму співпраці з Міжнародним валютним фондом. Тому що саме програма співпраці з Міжнародним валютним фондом є ще одним засадничим принципом для економічної стабільності в країні», - підкреслив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua