Арсеній Яценюк: Україна піднялася на чотири пункти в рейтингу Світового банку Doing Business (відео)
середа, 28 жовтня 2015, 13:50

Україна піднялася на чотири пункти в рейтингу Світового банку Doing Business. Основна реформа, яка вплинула на покращення рейтингу, проведена в реєстрації підприємств,- наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк. Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 28 жовтня.

Глава Уряду нагадав, що в минулому році позиція України у рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку зросла зі 112 до 96 місця. У цьому році Україна піднялася на чотири позиції: «По звіту Світового банку, основна реальна реформа зроблена в реєстрації підприємств, яка вплинула на покращення рейтингу, - у реєстрації власності», - підкреслив Арсеній Яценюк, висловивши вдячність Міністру юстиції України за впровадження цієї реформи.

Водночас Глава Уряду підкреслив, що у рейтингу Doing Business позицію України «потягнули вниз» показники легкості підключення до систем електропостачання: «Це те, про що я вже говорю протягом останнього року і звертаюся до Національної комісії з регулювання енергетики і до Міністерства енергетики. Як була монополія, так і залишилася. Як були найгірші підходи підключення, так і є. Як не було закону і нових правил, так і немає».

«Укотре публічно звертаюся до відомств, які відповідають за українську енергетику, внести відповідні акти і нарешті демонополізувати цей ринок і дати можливості суб'єктам підприємницької діяльності на прозорих і вільних умовах підключатися до мереж електропостачання», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також наголосив на необхідності подальшої роботи в питанні правової реформи, «захисту прав власності і вирішення питання неплатоспроможності юридичних осіб».

Щодо подальших законопроектів, які потребують ухвалення Парламентом, Глава Уряду зазначив: «Прикро, що нам не вдалося отримати підтримку Парламенту».

Глава Уряду наголосив на необхідності проводити «тематичні дні» у Парламенті. Арсеній Яценюк повідомив, що провів на цю тему розмову з Головою Верховної Ради України: «Голова Парламенту повністю підтримує необхідність формування порядку денного за тематикою».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua