Арсеній Яценюк: Україна подала позов до Секретаріату Енергетичного Співтовариства щодо «Північного потоку-2»
понеділок, 1 лютого 2016, 16:17

Україна подала позов до Секретаріату Енергетичного Співтовариства щодо «Північного потоку-2»: «Цей проект має бути не просто переглянутий, а припинений», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, у понеділок, 1 лютого, під час зустрічі з Віце-прем'єр-міністром, Міністром закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки Мирославом Лайчаком.

«Ми переконані, що цей проект не має нічого спільного з економікою – це повністю політичний проект. Ми звертаємося до Секретаріату Енергетичного Співтовариства та Європейської Комісії розпочати розслідування, припинити цей антиєвропейський, антиукраїнський, антисловацький, антипольський проект, не дозволити Росії переграти нас, і щоб створити справді прозорий і конкурентний європейський газовий ринок», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду України підкреслив, що разом із Прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо вони «дали чіткий сигнал усім нашим європейським партнерам та світовому співтовариству, що цей проект має бути не просто переглянутий, а фактично - припинений».

Він висловив вдячність за внесок Словаччини у справу забезпечення постачання газу до України.

«Якщо ми будемо об’єднаними і говорити єдиними голосом, ми переможемо в цій боротьбі», - сказав Арсеній Яценюк.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua