Арсеній Яценюк: Україна повинна отримати чіткий план дій щодо членства в НАТО і часові рамки виконання
п’ятниця, 27 квітня 2018, 15:35

«Нам кажуть, що двері в НАТО відкриті. Нам, схоже, потрібно купити пристрій геолокації, щоб зрозуміти, де ж ці двері знаходяться», - сказав лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналу «Фокус».

Відповідаючи на питання про ідею проведення референдуму щодо НАТО, Арсеній Яценюк сказав: «Ми проводили референдум про безвізовий режим в Україні? Ні. Європа чітко заявила, що дасть безвізовий режим, вказавши 144 пункти умов, які ми виконали».

«Тут має бути так само. Мовляв, ми вам гарантуємо членство в НАТО. Ось план дій щодо членства в Альянсі, ось, наприклад, 285 пунктів, ось часові рамки - виконуйте. Вийде - будете членами НАТО», - сказав він.

У той же час, наголосив лідер «Народного фронту», до моменту членства в НАТО необхідне реальне озброєння України, підтримка ЗСУ: «А для того, щоб у нас були гроші на підтримку ЗСУ, - бажано «Північний потік» з росіянами не будувати. Тому що він по своїй суті - це теж російська військова операція. Це мінус $3 млрд для України щороку, які вона втратить через скорочення обсягів транзиту газу».

«Атака на континентальну Україну, атака на ГТС - це атака в тому числі і на енергетичну безпеку Європи і США», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua