Арсеній Яценюк: Уряд доручив «Нафтогазу» зупинити придбання російського газу (відео)
середа, 25 листопада 2015, 13:55

Урядом України прийнято рішення доручити НАК «Нафтогаз України» зупинити придбання російського газу.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 25 листопада.

«Вони (Російська Федерація. – ред.) переплутали. Це не вони нам не постачають газ, це ми у них не купуємо газ», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що це рішення прийнято в першу чергу в зв’язку з тим, що «цінові пропозиції, які надійшли від наших європейських партнерів, набагато кращі, ніж пропозиції від східного сусіда».

Арсеній Яценюк наголосив, що загальний обсяг споживання газу в Україні вже зараз зменшився на 20%: «Це ще раз підтверджує, що програма Уряду країни по реформі енергетичного сектора, по запровадженню субсидій, встановленню обґрунтованих тарифів і енергоефективності є ефективною».

«Це єдино правильний шлях для того, щоб, з одного боку, позбутися від російської газової залежності, а з іншого - зменшити споживання газу, витрачати менше коштів на придбання російського газу, і протягом десяти років зробити Україну повністю енергонезалежною державою», - підкреслив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua