Арсеній Яценюк: Уряд ініціює створення восьми торговельних представництв України (відео)
середа, 25 листопада 2015, 13:51

Уряд України пропонує створити торговельні представництва в Брюсселі, Вашингтоні, Китаї, Єгипті, Німеччині, Польщі, в Швейцарії та Туреччині, - заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 25 листопада.

Арсеній Яценюк нагадав, що 1 січня 2016 року набуває чинності Угода про зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом.

Уряд «очікує на введення Росією економічного ембарго проти України», підкреслив він і наголосив, що  «на кожне таке російське рішення буде відповідне українське рішення».

«Ми очікуємо, що з 1 січня внаслідок запроваджених Росією обмежень український експорт зменшиться на 600 мільйонів доларів. Але у нас відкриваються нові можливості в першу чергу завдяки Угоді про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом», - сказав Глава Уряду.

Аби розвивати український експорт, дати можливість диверсифікувати ринки і наростити постачання якісної і конкурентної української продукції за кордон, наголосив Арсеній Яценюк, Уряд ініціює створення восьми торговельних представництв України у Брюсселі, у Вашингтоні, Китаї, Єгипті, Німеччині, Польщі, в Швейцарії та Туреччині.

«Відповідно до законодавства, це є компетенцією Президента України, і я переконаний, що Президент України підтримає ініціативу Уряду», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду повідомив, що наступного тижня урядовці проведуть зустріч з найбільшими українськими експортерами: «На цій зустрічі буде обговорюватися конкретний план дій про те, яким чином розширювати географію українського експорту і як підтримувати українських експортерів в тому, щоб вони нарощували обсяги своєї продукції».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua