Арсеній Яценюк: «Уряд не буде зупинятися на половині шляху. Ми рухаємося далі. Тепер - відповідальність українського політичного класу»
п’ятниця, 12 лютого 2016, 13:43

«Наш план в першу чергу базується на політичній стабільності і політичних компромісах, до чого Уряд і фракція політичної партії, яку я очолюю, повністю готові. Ми вважаємо, що зараз з Президентом країни нам необхідно нарешті чітко прийняти рішення про майбутнє країни, про структуру Уряду і план дій, який передбачає затвердження базових принципів публічної політики», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 12 лютого, на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні.

Арсеній Яценюк нагадав, що Кабінет Міністрів України схвалив базові принципи української політичної діяльності на наступний рік: «Ми вважаємо, що будь-яка криза завжди дає можливості. І ми хочемо використати ці можливості для того, щоби український Парламент, Президент і Уряд далі рухалися шляхом ефективних реформ, далі рухалися по шляху європейської інтеграції і досягнення тих результатів, на які очікує український народ».

Виголошені Урядом принципи, підкреслив він, - це повна нетерпимість до корупції, прозорість української влади і розподіл влад та  невтручання однієї гілки влади в діяльність іншої, а також «не на словах, а на ділі продовження курсу реформ».

Він наголосив на необхідності для Парламенту, Уряду та Президента «швидко прийняти дуже важливі кроки». Серед них – ухвалення законодавства про приватизацію і початок «масштабної і, найбільш важливе, прозорої приватизації», ухвалення законодавства щодо реформування Державної фіскальної служби і реформування української митниці, «щоб зробити цю службу ефективною і некорумпованою».

Серед необхідних кроків Глава Уряду назвав також ухвалення законодавства для завершення процедури отримання безвізового режиму для України та повну імплементацію Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом.

Він наголосив на необхідності «повної прозорості в управлінні державних компаній». Арсеній Яценюк нагадав, що згідно з рішенням Уряду керівництво 50 найбільших українських державних компаній буде обрано на конкурсі, який проводиться незалежним номінаційним комітетом.  Глава Уряду зазначив, що це вже вдалося зробити в НАК «Нафтогаз України».

Урядова програма реформ також передбачає наближення українських Збройних Сил до стандартів країн-членів НАТО: «Реформа Збройних Сил є ключовою, потребує підтримки Парламенту і очолюється Президентом країни».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності завершення судової реформи: «Бізнес-клімат в першу чергу залежить від того, чи в Україні запроваджені стандарти правової держави. Перше голосування щодо (відповідних. – Ред.) змін до Конституції відбулося на минулому пленарному тижні. І позиція Уряду полягає в тому, що ми повинні невідкладно ухвалити новий закон України про статус суддів і судоустрій, провести чесну і прозору переатестацію суддів, яка передбачає не перепризначення, а реальну переатестацію кожного судді».

«Ті судді, які не відповідають високим критеріям верховенства права, повинні залишити суддівський корпус, а на їхнє місце так само на конкурсах повинні бути обрані нові чесні українські судді», - додав Глава Уряду.

Вкрай важливою він назвав і реформу державної служби. Ухвалений закон про державну службу передбачає необхідність збільшення фінансування держслужби, підкреслив Арсеній Яценюк, наголосивши на важливості допомоги західних партнерів у цьому питанні.

Глава Уряду додав, що програма українських реформ підтримується Міжнародним валютним фондом, і наголосив на важливості співпраці з МВФ у поточному році: «Ми продемонстрували за останніх 24 місяці, що ті зобов’язання, які Україна оголошує на своєму шляху щодо проведення реформ, цей Уряд, ця коаліція і Президент виконують».

«Зараз нам необхідна довіра,  і цю довіру повинен забезпечити український політичний клас, - що наступні зобов’язання і кроки з реформ, які потрібні для країни, будуть прийняті Урядом, будуть підтримані Парламентом і схвалені Президентом держави», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Ми як Уряд не будемо зупинятися на половині шляху. Ми рухаємося далі. А тепер відповідальність українського політичного класу і українського Парламенту за те, чи буде рухатися далі країна, чи вона зупиниться», - сказав Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua