Арсеній Яценюк: Уряд очікує конкретних рішень підприємств щодо збільшення зарплат працівникам після зниження ЄСВ (відео)
середа, 6 квітня 2016, 14:50

«Уряд офіційно звертається до власників всіх підприємств і, в першу чергу, до профспілок, які повинні захищати права і свободи працівників: ми дали інструмент, ми взяли на себе дуже великі витрати Державного бюджету, коли вдвічі зменшили податок на заробітну плату. Зараз ми очікуємо конкретних рішень від суб'єктів підприємницької діяльності щодо збільшення рівня заробітних плат на підприємствах», - підкреслив Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 6 квітня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд майже вдвічі знизив податок на заробітну платню: «Це суттєво змінило фінансовий стан підприємств, у них стало більше грошей, що мало безпосередньо вплинути на всіх працівників цих підприємств  -  щоби їм підвищили заробітну платню».

Глава Уряду наголосив на необхідності проаналізувати рівень зростання фонду оплати праці за перший квартал цього року та підбити перші підсумки економічної ефективності зменшення єдиного соціального внеску вдвічі.

Держава взяла на себе фінансування Пенсійного фонду розміром 144 мільярди гривень, підкреслив він: «Я хочу побачити, як ростуть заробітні платні в реальному секторі економіки завдяки тому, що ми зменшили основний податок на зарплату. Ми свій крок зробили, зараз я хочу побачити крок від бізнесу».

«Зараз необхідно, щоб люди і підприємства відчули результативність і ефективність прийняття такого складного, непростого, але правильного рішення по зменшенню вдвічі єдиного соціального внеску», - сказав Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua