Арсеній Яценюк: Політичні ігрища можуть надто дорого коштувати для країни. Йдеться не про персоналії, а про майбутнє держави (відео)
середа, 10 лютого 2016, 13:14

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернеться до Парламенту підтримати принципи, виголошені Урядом: «Це принципи нової політичної співпраці, нової відповідальності кожного перед країною. Політичні ігрища, які проходять останнім часом, надто дорого можуть коштувати для країни. Мова йде не про персоналії – мова йде про цінності і майбутнє держави»,- підкреслив Глава Уряду в середу, 10 лютого, на засіданні спільної колегії Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України «Від нової поліції до нової юстиції та безпеки громадян».

Арсеній Яценюк нагадав, що 4 лютого на позачерговому засіданні Уряду члени Кабінету Міністрів України оголосили про нові принципи для нової України: «Це повна нетерпимість до корупції у всіх сферах. Це повна нетерпимість до політичного втручання і закулісної політики в країні. Це чесна і прозора приватизація і призначення політично незалежних директорів на державні компанії, як ми зробили в компанії НАК «Нафтогаз України». І це стосується інших 60 найбільших державних компаній».

Серед принципів, підкреслив він, - повнота відповідальності Міністра за ту галузь, яку він очолює, і за ту політику, яку цей міністр провадить: «Це політична воля всього українського політичного класу до реальних змін. Коли я кажу про зміни, це не просто виконання якоїсь програми, а слідування складному, але правильному шляху реформ, які потрібні цій країні, і незворотність цих реформ».

«Хто би не сидів у яких кріслах, нова політика і нова країна ставить для себе ключові пріоритети: повага до громадянина, відповідальність перед державою, політична відповідальність будь-кого з усього політичного класу в країні, чи це Уряд, чи це Парламент, чи це інші інститути влади, ефективність роботи всіх органів державної влади, прозорість роботи всіх державних компаній. І наявність політичної волі Президента, Уряду і Парламенту в слідуванні цих принципів», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Для того, щоб ці принципи стали реальністю, нам необхідна повна і всеціла підтримка українського Парламенту, українського Президента, - і я переконаний, що Президент поділяє ці принципи, - і відкритий і чесний діалог з суспільством. Політичні ігрища, які проходять останнім часом, надто дорого можуть коштувати для країни. Мова йде не про персоналії – мова йде про цінності і майбутнє держави», - сказав Глава Уряду.

Україні будуть допомагати лише тоді, «коли весь світ буде бачити, що ми самі допомагаємо собі, рухаємо країну вперед і робимо ці кроки спільно».

«Якщо ми будемо слідувати цим принципам, то наші західні партнери будуть надалі підтримувати Україну», - наголосив Глава Уряду і висловив вдячність західним партнерам за беззастережну підтримку.

«Ми усвідомлюємо свою відповідальність. Політична криза, яка є сьогодні, - це шанс. І ми цей шанс зобов’язані використати», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua