Арсеній Яценюк: Уряд передасть інформацію про зловживання в держкомпаніях до Генпрокуратури та НАБУ (відео)
п’ятниця, 18 березня 2016, 15:35

За результатами звіту з перевірки фінансово-економічних показників найбільших державних компаній, який пройшов на позачерговому засіданні Уряду 18 березня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив підготувати повторне звернення до Національного антикорупційного бюро та органів прокуратури щодо розслідування фактів зловживань на державних компаніях і порушення кримінальних проваджень проти керівників цих підприємств.

Арсеній Яценюк нагадав, що раніше передав до правоохоронних органів інформацію щодо розслідувань фінансово-економічної діяльності державних компаній: «Мною передано загалом 42 матеріали по державних компаніях з тією метою, щоби були початі кримінальні провадження».

Він підкреслив, що звернеться до Генерального прокурора, Голови Національного антикорупційного бюро та інших відповідальних органів провести з цього питання окрему зустріч.

Арсеній Яценюк також наголосив на обов’язковості проведення аудиту в державних компаніях. Він доручив членам Кабінету Міністрів попередити керівників держкомпаній, які не розпочали процедуру тендеру з аудиту підприємства, що «або буде незалежний аудит, або зміна керівників».

Глава Уряду звернувся до Міністерства економіки України внести на розгляд Кабінету Міністрів кандидатури керівників державних компаній, яких необхідно змінити за результатами сьогоднішнього звіту.

Арсеній Яценюк окремо звернувся до Парламенту України підтримати пропозицію Кабінету Міністрів про надання Уряду права розривати контракти з тими керівниками державних компаній, які не справляються зі своїми обов’язками.

Глава Уряду також наголосив на важливості того, аби всі держкомпанії перейшли на систему електронних закупівель ProZorro. Найкоротший шлях до цього, за його словами, внести зміни до контрактів з керівниками державних компаній, де передбачити, що керівник підприємства бере на себе відповідальність впровадити систему ProZorro: «Це найбільш правильний шлях і це єдиний законний шлях. Таким чином ми запровадимо на державних компаніях дійсно прозору систему закупівлі і продажу товарів і послуг».

Крім того, Арсеній Яценюк звернувся до керівників державних компаній подати фінансові плани підприємств.

Глава Уряду доручив розробити нову редакцію закону про перелік об'єктів приватизації: «Рік ми приймали у Верховній Раді зміни до закону про приватизацію. Думаю, на цей раз хоча б за півроку приймемо закон про перелік об'єктів».



 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua